CulturăȘtirile zilei

Invitație la muzeu, de Ziua Culturii Naționale

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță organizarea evenimentului Ziua Culturii Naționale la Muzeul Județean Buzău. Fiind prima întâlnire cu publicul muzeal din acest an vă propunem o serie de evenimente care deja au devenit tradiționale în activitatea noastră:

10.00 – Conferința de presă anuală a Muzeului Județean Buzău; lansarea Ofertei culturale, educative și științifice pentru anul 2023;

10.30 – Lansare de carte științifică:

  • Mousaios, nr. XXV/2022 revistă de studii și articole de arheologie. Acest număr cuprinde rezultatele cercetărilor din teren și de arhivă cu privire la investigațiile științifice întreprinse în cadrul proiectului Peisaje ascunse: explorarea prin teledetecție și LiDAR a drumurilor, granițelor și câmpurilor de luptă din Carpații de Sud-Est, CNCS-UEFISCDI 90/2016, PN-III-P4-ID-PCCF-2016-0090.
  • Analele Buzăului, nr. XIV/2022 revistă ce cuprinde studii și cercetări în legătură cu evoluția istorică a județului Buzău.

  • Catalog de Restaurare. Patrimoniul cultural a doua viață, nr. III/2021-2022 publicație dedicată activității laboratoarelor de restaurare din România.

11.00 – Prezentarea de carte științifică, din biblioteca Mousaios, premiată în anul 2022:

  • Mihai Constantinescu (Institutul de Antropologie Francisc Reiner București), Începuturile culturii Monteoru. Așezarea de la Năeni Zănoaga. Cetatea 2 – premiul ”Vasile Pârvan” al Academiei Române (decembrie 2022);
  • Daniel Garvăn (Muzeul Județean Buzău), Valea Călmățuiului în Neo-Eneolitic – premiul Ion Spiru al Muzeului Județean Teleorman (decembrie 2022);

11.30 – Vernisajul expoziției temporare Descoperiri arheologice recente de pe teritoriul județului Buzău, proiect expozițional ajuns la cea de a patra ediție, ce valorifică muzeal artefacte descoperite pe teritoriul județului nostru în campaniile arheologice recent încheiate.

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.

În ziua de 15 ianuarie 2023 accesul este gratuit la vizitarea tuturor colecțiilor Muzeului Județean Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button