SportȘtirile zilei

Buzău, capitala rachetomodelismului mondial!

Timp de nouă zile, Buzăul se va afla sub zodia zborului. Zeci de sportivi din toată lumea se vor întrece pe câmpul de la Spătaru în cadrul a două evenimente sportive de mare anvergură: Cupa Mondială de Rachetomodele și Campionatul European de Rachetomodele.

Cele două evenimente sunt organizate de Federația Română de Modelism în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria municipiului Buzău. Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 24 august 2019, pe Calea Eroilor din Buzău. Primarul municipiului Buzău adresează tuturor buzoienilor invitația de a participa la evenimente.

La cele două întreceri vor participa 319 sportivi din 19 țări: Germania, Bulgaria, România, Elveția, Statele Unite ale Americii, Italia, Estonia, Slovenia, Lituania, Olanda, Ucraina, Slovacia, Cehia, Polonia, Serbia, Spania, Rusia și Belarus.

Gloria Buzău va fi reprezentată de sportivi titrați, ce au reușit să obțină rezultate remarcabile la competițiile interne și internaționale. Din lotul național de seniori vor face parte Alex Guzu, Ciprian Ene, Gabriela Lăutaru și Mariana Bucuroiu, în timp ce lotul de juniori va fi compus din Ionuț Cimacenco și Adelina Vlad.

Cupa Mondială de Rachetomodele „Buzău Cup” este programată să se desfășoare între 21 și 23 august, în timp ce Campionatul European de Rachetomodele va avea loc între 24 și 30 august.

Locul desfășurării celor două evenimente este câmpul situat între localitățile Spătaru și Gomoești. Probele de concurs se vor desfășura zilnic, în intervalele 08:30 – 13:00 și 14:00 – 18:30. Festivitatea de închidere va avea loc pe 30 august 2019, la ora 18:00, în amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: