Știrile zilei

Ion Viorel s-a întors acasă | O concluzie a evenimentului prin care a trecut

Fostul internațional Ion Viorel, buzoianul care ne-a făcut mândri în numeroase împrejurări ale vieții sportive, s-a întors acasă după un accident vascular ischemic suferit în după-amiaza zilei de joi, 9 noiembrie 2023. Organismul său a răspuns nesperat de bine la tratament, iar evoluția stării de sănătate i-a uimit până și pe medicii de la Buzău. A fost însă un mare hop, care a adus nori negri deasupra casei sale, dar care, totodată ne-a învățat ceva extrem, extrem de prețios.

V-ați întrebat vreodată cum ar reacționa ceilalți dacă – Doamne ferește – cei care ar trece printr-un astfel de eveniment am fi chiar noi? Ce ar zice, de pildă, oamenii cu care ne-am intersectat măcar dată? Ar empatiza, s-ar grăbi să ne ajute sau, dimpotrivă, ar face din asta un prilej de a exclama: „He-heee! Dumnezeu nu doarme!”?

Încercarea prin care a trecut Ion Viorel ne-a arătat clar ce fel de om este. Ce a lăsat în urma lui pe unde a trecut. Ce a sădit în inimile oamenilor care l-au cunoscut fie și de la înălțimea tribunei sau din fața unui televizor. Mii de reacții, tot atâtea comentarii, zeci de mesaje de susținere ale galeriilor și ale sportivilor români, știri în paginile marilor ziare de la noi despre momentul greu prin care trece „Vioară”.

Noi n-o putem demonstra, dar se pare că un pacient trece mult mai ușor printr-o boală, dacă simte grija, căldura și afecțiunea semenilor. Sunt lucruri în viață care mai degrabă se simt decât se spun, iar în cazul lui Ion Viorel au fost evidente sprijinul moral uriaș, rugăciunile, gândurile bune îndreptate înspre el atunci când se afla pe patul de spital.

Astăzi „Vioară” e bine, iar de când s-a întors la Galactic este vizitat ceas de ceas, minut de minut de către cineva care vrea să-l strângă în brațe și să-i spună cât de mult i-a lipsit.

Finalmente, e așa cum se spune: ceea ce faci pentru tine moare odată cu tine; ceea ce faci pentru ceilalți e nemuritor.


Oare le-am făcut suficient de mult bine celor din jurul nostru? Am lăsat o urmă pe unde am trecut, am reușit să îi inspirăm și pe ceilalți sau, dimpotrivă, am răspândit doar răutate și indiferență?

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button