Știrile zilei

IPJ, sechestru pe două imobile din Buzău

O grupare specializată în furturi din buzunare, de carduri bancare și prin metoda distragerii atenției a fost destructurată de polițiștii buzoieni, după ani întregi în care a acționat în Occident, creând un prejudiciu de peste 15 miliarde de lei vechi. Membrii rețelei spălau banii prin investiții în case și mașini de lux. Recent, oamenii legii au pus sechestru pe două imobile, unul în Buzău, iar celălalt, în Mărăcineni.

Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional format din cinci buzoieni cu vârste cuprinse între 37 şi 46 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de spălare de bani, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor.

În baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Buzău au fost efectuate două percheziții domiciliare la locuințele a doi dintre buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani ocazie cu care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe documente ce interesează cauza.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale a rezultat că, în perioada 2010 – 2018, doi dintre cei cinci buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, au avut preocupări infracţionale pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene (Germania, Elveţia, Belgia, Austria, Olanda).

În urma infracţiunilor comise, mai multe furturi din buzunare, de carduri bancare, furturi din portofele prin metoda distragerii atenției, precum şi infracţiuni cu violenţă, au dobândit importante sume de bani care au fost folosite în achiziţionarea a două imobile în municipiul Buzău și comuna Mărăcineni și două autoturisme de lux, bunuri ce au fost înregistrate pe numele membrilor familiilor. Poliţiştii au stabilit că membrii grupării au ascuns adevărata natură şi provenienţă a bunurilor achiziţionate şi au disimulat şi ascuns originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziţionate.

Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei.

În baza ordonanței procurorului de caz s-a aplicat sechestru asigurator pe două imobile ce aparţin membrilor grupării.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: