Știrile zilei

Ipoteză ȘOC, în cazul morții tânărului din Smeeni

George M., tânărul decedat în accidentul de la Țintești, nu mai avea permis de conducere, după ce autoritățile i-au suspendat dreptul de a conduce din cauza unor probleme medicale. Pe rețelele de socializare circulă deja mai multe posibile scenarii ale tragediei.

Încercând să explice accidentul în care George M. și-a pierdut viața, unii au avansat ideea unei crize suferite de tânăr chiar în timp ce conducea mașina către Buzău. La un moment dat, el a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit violent de o mașină de pompieri.

Nu mai puțin adevărat este faptul că, în urmă cu mai bine de un an, tânărului îi fusese retras dreptul de a conduce, din cauza unor probleme medicale. Bărbatul ar fi suferit de o afecțiune cronică a creierului, motiv pentru care medicii au anunțat autoritățile.

Potrivit art. 197 din Codului Rutier, permisul de conducere al unei persoane declarate inaptă din punct de vedere medical de către o instituţie medicală autorizată se retrage de către serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea medicul de familie care are în evidenţă persoana respectivă. Şeful serviciului poliţiei rutiere dispune retragerea permisului de conducere şi îl păstrează la sediul unităţii până la încetarea cauzelor pentru care a fost retras.”

Potrivit publicația Stiri de Buzau, urmă cu circa doi ani, George ar fi încercat să se sinucidă, aruncându-se în gol de la etajul unul al unui bloc din Smeeni, însă a căzut în picioare. Conform sursei citate, ipoteza privind intenția de a-și curma viața este susținută și de câteva mărturii ale unor șoferi din trafic, care spun că autoturismul condus de tânăr rula cu viteză direct către mașina de pompieri.

George traversa o perioadă dificilă, marcată de o stare depresivă, spun apropiații săi. Locuia împreună cu părinții într-un bloc din centrul comunei Smeeni, iar scandalurile din familie provocate de tatăl alcoolic și, mai nou, pierderea dreptului de a conduce, l-ar fi afectat psihic.

Astăzi, tânărul ar fi luat mașina părinților și ar fi pornit în viteză spre Buzău. La un moment dat, în timp ce rula pe DJ 203D, pe direcția Smeeni – Buzău, care a izbit frontal o autospecială de stingere a ISU Buzău, care circula din sens opus.

În urma impactului, tânărul a decedat pe loc, iar trei pompieri din autospecială au fost răniți.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button