Știrile zilei

ISTERIE! Telefoanele sună încontinuu! | Filtre în județ (video)

Anunțul privind existența pestei porcine la nivelul județului Buzău a dat peste cap planurile deținătorilor de animale. Oamenii le-au pus gând rău viețuitoarelor din gospodării, de teamă ca nu cumva acestea sa le fie luate de autorități. Reamintim că, în acest moment, nu se impune măsura eutanasierii porcilor.

Lipsa de informare sau comunicarea defectuoasă a fost cea care a dus la situația actuală. Sute de locuitori din județ au decis să își taie porcii, în timp ce vitrinele frigorifice dispar de la o oră la alta din magazinele de profil.

  • Buzăul, sub asediul pestei.

De asemenea, primăriile de comune din județ sunt luate cu asalt de localnicii care nu știu cum să acționeze în urma anunțurilor privind pesta porcină. Mulți dintre gospodari au înroșit telefoanele primarilor, în timp ce alții au dat iama în magazinele de electrocasnice pentru a-și cumpăra vitrine frigorifice în care să depoziteze carnea de la porcii sacrificați.

Între timp, autoritățile s-au achitat așa cum trebuie de sarcini în ceea ce privește prevenirea răspândirii focarului de pestă porcină.  Un filtru a fost instituit între Pănătău și Pătârlagele, pentru a preveni răspândirea virusului.

  • Furtună într-un pahar cu apă?

Nu toți proprietarii de animale sunt convinși de existența virusului la Buzău, însă aproape toți se tem că animalele le-ar putea fi luate din curți, după modelul județelor din estul țării, în care porcii au fost confiscați fără drept de apel.

În tot acest timp, autoritățile anunță că, în cazul celei de-a treia gospodării (cea din Pănătău, situată în apropiere de focarul confirmat, unde s-a recoltat sânge de la un porc fără sacrificarea acestuia), analizele sunt negative.

La această oră rămân doar cele două focare confirmate. Deținătorii de animale sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților, neexistând pericolul ca porcii să le fie luați din cotețe.
22

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: