EducaţieȘtirile zilei

„Istoria județului Buzău”, primul manual de istorie locală din România!

Zi memorabilă, pentru învățământul buzoian. Ieri, la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” a fost lansat primul manual de istorie locală din România. Este vorba despre „Istoria județului Buzău”, lucrare didactică ce urmează a fi folosită ca suport de curs pentru opționalul de istorie locală la clasa a VII-a.

Ideea editării unei astfel de cărți i-a aparținut primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, un susținător al promovării istoriei locale în școlile din județ. Edilul își dorește să popularizeze cartea în toate școlile din municipiu, însă cereri există și de la școlile din județ.

Ieșită de sub tipar abia de câteva zile, cartea prezintă principalele evenimente din istoria și devenirea județului de la Curbura Carpaților, ajutându-l pe elev să urmărească transformarea societății de la prima atestare documntară până în zilele noastre.

Lucrarea coordonată de dr. Marius-Adrian Nicoară îi are drept autori pe profesorii Constantin Coman și Dumitru Scoroșanu și pe istoricul Valeriu Nicolescu.

Primit cu apreciere de elevi și de dascăli, primul auxiliar didactic de istorie locală buzoiană va ajunge și în școli din mediul rural. Potrivit reprezentanților IȘJ Buzău, mai multe instituții de învățământ din județ și-au exprimat deja dorința de a primi cartea pentru studiul la clasă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close