Utile

Îți dorești ca familia ta să aibă cele mai curate încălțări? Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi! 

Odată cu venirea lunilor calde ale anului, sosește și nevoia de a purta papuci care să lase piciorul să respire, să fie comozi și să arate, evident, bine. În această perioadă, cele mai populare modele de încălțări pentru toată familia sunt tenișii. 

Oricât de multe avantaje ar avea, trebuie să te asiguri că sunt curați înainte să îi porți. Mai mult decât atât, nu este recomandat să intri în locuință încălțată. Talpa papucilor este plină de numeroase bacterii care pot fi periculoase sănătății tale. 

Citește în continuare pentru a descoperi pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăța tenișii

  • Primul pas, indiferent dacă alegi curățarea manuală sau cu ajutorul mașinii de spălat, presupune folosirea unei perii pentru a elimina murdăria vizibilă, precum noroiul, de pe suprafața tenișilor. Nu folosi peria cu multă forță (riști să deteriorezi materialul)
  • În cazul în care alegi să cureți încălțămintea în mașina de spălat, trebuie întâi să scoți șireturile și talpa interioară. Șireturile pot fi puse într-un săculeț special și adăugate apoi în cuva mașinii (sau le poți spăla manual). Talpa interioară trebuie spălată manual, cu apă și săpun. De asemenea, este necesar să pui tenișii într-un săculeț. Poți pune un prosop în cuva mașinii atunci când speli tenișii (el îi va împiedica să se izbească de cuvă).

    Alege un ciclu de spălare cât mai delicat, cu apă de maximum 40 de grade și cât mai puține rotații (pentru a proteja materialul papucilor). Nu adăuga foarte mult detergent și nu folosi înălbitor. Trebuie să știi că spălarea automată va scădea durabilitatea materialului din care sunt obținuți tenișii. Este bine să nu pui în mașina de spălat teniși care au defecte, cum ar fi micile rupturi, deoarece ciclul de spălare le va agrava. 
  • Dacă alegi procesul de curățare manuală, vei fi nevoită să urmezi câteva instrucțiuni foarte simple. După ce ai eliminat excesul de murdărie cu ajutorul unei perii, urmează să folosești apă călduță (nu fierbinte), detergent pudră și o altă perie pentru a spăla încălțămintea.
    Folosește mișcări circulare pentru a curăța atât materialul textil, cât și talpa tenișilor. După ce ai încheiat acest pas, clătește papucii cu apă rece sau călduță. 
  • În ceea ce privește uscarea, atât pentru procesul de curățare automat, cât și pentru cel manual, lasă tenișii într-un loc aerisit și ferit de razele soarelui. Nu usca încălțămintea pe calorifer (materialul se poate decolora și talpa se poate dezlipi)

Procesul de curățare este identic și când vine vorba de tenișii pentru cei mici, care pot aduna mult mai multă murdărie comparativ cu încălțările unui adult. Ideal ar fi ca juniorul să aibă cel puțin două-trei perechi de teniși de calitate, cum sunt cei pe care îi găsești la 4KidsRomania.ro, pe care să îi poarte prin rotație. Acest lucru îți va oferi ție îndeajuns de mult timp să cureți corespunzător perechea murdară.

Indiferent dacă alegi curățarea automată sau manuală, urmărește sfaturile și pașii de mai sus, pentru a obține rezultatele dorite. Îngrijește mereu încălțămintea în modul corespunzător și încurajează-i și pe ceilalți din familia ta să o facă! 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!