Știrile zilei

Iubit preot buzoian, răpus de o boală incurabilă în numai o săptămână

Doliu, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. A încetat din viață părintele Nicolae Popescu, slujitor la parohia „Sfântul Dumitru” de pe strada Parâng. În urmă cu numai o săptămână, părintele în vârstă de 72 de ani descoperise că suferă de o boală incurabilă.

„Cu profund regret, aducem la cunoștință că părintele Nicolae Popescu, slujitor la Parohia „Sf. Dumitru” din Buzău, astazi, 27 iulie, a trecut la cele veșnice.
Îndemnăm credincioșii să-l pomenească la Sf. Liturghie.
Dumnezeu să-i așeze sufletul în ceata aleșilor Săi! (…)”, este anunțul publicat de parohia „Sfântul Dumitru” din Buzău.

Părintele Popescu și-a dedicat întreaga viață slujirii lui Dumnezeu și aproapelui. Numele său era identificat cu frumoasa biserică de pe strada Parâng, la care a slujit în cea mai mare parte a activității sale misionare. În timpul rodnicei sale activități, părintele Popescu a fost și consilier canonic și juridic în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În urmă cu doar o săptămână, părintele a mers la medic pentru că slăbise și se simțea din ce în ce mai rău. Medicii au fost șocați de rezultatul analizelor. Părintele avea o tumoră pe ficat, care, în doar o săptămână, l-a răpus.

Atât slujitorii parohiei, cât și credincioșii – de sufletele cărora părintele Popescu a avut atâta grijă – sunt profund îndurerați:

„Este o zi tristă pentru noi toți. Deseară, în funcție de cum va fi predat familiei, sicriul cu trupul părintelui va fi depus în biserica noastră. Până marți, când va avea loc înmormântarea, vom oficia în fiecare zi Sfânta Liturghie. Marți va avea loc slujba înmormântării, iar sicriul va fi purtat de trei ori în jurul bisericii. Apoi îl vom conduce pe părintele nostru pe ultimul drum la cimitirul „Sfântul Andrei” din Micro XIV, acolo unde va fi înmormântat.”, ne-a transmis părintele profesor Ene Romeo, parohul bisericii „Sfântul Dumitru”.

Credincioșii au primit și ei cu durere vestea trecerii la cele veșnice a părintelui:

„Este incredibil! A fost preotul care ne-a cununat de două ori, și la nunta de argint, preotul care ne-a botezat copiii, preotul care ne-a fost duhovnic, care ne-a respectat și ne-a apreciat pe toți din familie, preotul care ne-a ajutat ..Vom regreta mereu trecerea dumnealui în Împărăția cerurilor și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” – R. Gheorghe

„Dumnezeu să îl ierte! Condoleante familiei îndurerate! Nu il vom uita niciodata pe părintele nostru drag, duhovnicul nostru, care a fost alături de noi în toate momentele vieții, cele fericite sau grele. Odihnă veșnică alături de bineplacutii lui Dumnezeu!??”– L. Corbescu

DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: