Administrație

Jandarmi la datorie / Au prins cinci bărbați puși pe rele

Zilele trecute, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, aflați în timpul unei misiuni de patrulare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40-43 de ani, au tăiat şi încărcat ilegal într-o autoutilitară un număr de 8 arbori nemarcaţi transport-lemn-butucidin albia pâraului Sărăţel în apropierea DJ 102F pe raza localităţii Gura Văii, comuna Scorţoasa, judeţul Buzău.
În urma inventarierii, s-a constatat un volum de 1.5 mc material lemnos din specia ulm care a fost predat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Pîrscov. Celor cinci li s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tãierea, fãrã drept, de arbori, din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestierã situatã pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 107, alin. 1, lit. „a” şi art. 109 alin. 1, lit. „a” din Legea 46/2008 Codul Silvic.
Prin modificările aduse Codului Silvic prin Legea nr. 133 din 2015, intrate în vigoare începând cu 13 iulie, Jandarmeria Română a primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close