Utile

Jocuri pe care poți să le achiziționezi pentru restul iernii petrecut în casă

Zilele cu zăpadă sunt întotdeauna distractive în prima jumătate a zilei. Poate atunci când te trezești pregătești un mic-dejun copios, iar apoi te înfofolești bine și mergi afară pentru a-i da o șansă zăpezii. Chiar și dacă nu ești mare fan ești conștient că iarna nu vine mereu la pachet cu acest fenomen, așa că poți profita de ocazie. Când deja simți că atmosfera nu mai e deloc încinsă și ai și obosit e timpul să mergi în casă și să te dezmorțești jucând un joc care să îți țină mintea mai antrenată decât corpul.

Cel mai dificil este să alegi un joc care să placă tuturor și în mod normal nu poți achiziționa câte un joc în funcție de preferințele fiecărui prieten pe care îl ai. Vestea bună e că există și jocuri care pot mulțumi pe toată lumea, iar cele mai multe sunt chiar distractive.

The Awkward Storyteller este jocul care te transformă într-un povestitor amuzant, care te face să gândești și să fii creativ. Este potrivit pentru 4 până la 11 jucători, care vor zâmbi și vor interacționa cu siguranță, găsind răsturnări de situație originale pentru poveștile lor. Jocul începe atunci când un jucător (povestitorul) selectează o carte de poveste și citește legenda de pe ea, care va fi prima linie a unei povești care încă nu a fost creată. Ceilalți jucători pun întrebările povestitorului de pe cărțile lor, iar acesta începe să-și construiască povestea.  Jocul conține 182 de cărți (121 cu întrebări, 50 cu începuturi de povești și 11 cărți de provocare), un cronometru sub formă de clepsidră și o foaie cu instrucțiuni. The Awkward Storyteller nu a apărut încă pe niciun website românesc, dar poate fi achiziționat de pe Amazon.

Un joc simplu, dar captivant este ruleta tiroleză, care este interesantă dacă se joacă în 2, dar este minunat atunci când mai multe persoane se implică. Practic, atunci când achiziționezi acest joc, ar trebui să te aștepți să găsești o placă de lemn cu patru găuri pe margini, niște bile mici și un titirez. Ideea este să obții cel mai mare scor și poți număra punctele obținute adunând numerele de pe tablă. Jocul este cu siguranță inspirat de ruleta reală, care a apărut în secolul al XVIII-lea și astăzi poate fi găsită online, mai mult decât oriunde altundeva. O variantă bună de ruletă tiroleză poate fi găsită pe elefant.ro.

Speak Out a devenit faimos datorită show-ului lui Ellen DeGeneres, unde aceasta l-a folosit împreună cu vedetele invitate. Jocul este potrivit pentru a te reuni cu acei prieteni cărora chiar le place să râdă copios. Ideea este ca jucătorii să încerce să rostească diverse fraze în timp ce țin în gură un obiect care nu le permite să o închidă. Deși aceștia nu sunt capabili să rostească toate cuvintele corect, trebuie să încerce să o facă așa cum pot mai bine. Cu cronometrul pornit, ei ajung la fraze complicate și amuzante. Râsetele se precipită pe măsură ce receptorii încearcă să descifreze ceea ce încearcă să spună emițătorul, pentru a câștiga un punct – care e de fapt cartea cu fraza rostită. Echipa cu cele mai multe cărți adunate la sfârșitul jocului câștigă.

Codengame este un joc care poate fi achiziționat de pe emag.ro. Acesta începe cu 25 de cărți pe masă. Un „spymaster” din fiecare echipă dă indicii prin care încearcă să-i îndrume pe colegii săi să ridice cărțile potrivite. Dacă oricare dintre ei ridică una dintre cărțile echipei adverse, pierd puncte. Prima echipă care își identifică toate cărțile, câștigă.

Pentru fanii Monopoly, care nu mai sunt foarte încântați de versiunea clasică a acestui joc s-a inventat o variantă tematică, bazată pe aclamatul serial Game of Thrones. Aceasta include 42 de monede din carton cu Dragonul de aur și 53 de cerbi de argint, iar tabloul de joc și cutia prezintă de asemenea o grafică inspirată de serial. Casele și hotelurile sunt înlocuite de cetăți și castele. Jocul include și o cutie muzicală care redă coloana sonoră.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button