CulturăȘtirile zilei

Johann Strauss Orchestra vine la Buzău | Schimbare de plan privind accesul în sală

Concert extraordinar al celebrei orchestre „Johann Strauss Ensemble” la Buzău. Municipalitatea a aprobat bugetul pentru aducerea, pe 19 decembrie, a celebrei orchestre „Johann Strauss Ensemble”, care se va afla în România în cadrul turneului „Best of Vienna”. Accesul în sală va fi gratuit.

Concertul extraordinar al celebrei orchestre urmează să aibă loc Sala Sporturilor din Buzău. Sala are o capacitate de 2000 de locuri, iar organizarea evenimentului presupune o pregătire minuțioasă:

„Va fi un efort titanic, dar va merita din plin. Vom drapa sala pentru a crea acustica necesară concertului și vom reconfigura actuala suprafață de joc, astfel încât să facem loc orchestrei, dar și corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Aducerea la Buzău a celebrei orchestre va costa bugetul local în jur de 30.000 de euro:

„Nu e mult, dacă e să ne gândim că, pentru noaptea de Revelion, un artist îți ia acești bani pentru 20 de minute de stat pe scenă.”, a mai declarat primarul Constantin Toma

În acest moment, Primăria ia în calcul ca accesul buzoienilor în Sala Sporturilor să fie liber. „Primul venit, primul servit” ar fi principiul luat în calcul, însă municipalitatea va rezerva și un anumit număr de invitații pentru diferitele categorii sociale.

Turneul național al orchestrei Johann Strauss Ensemble cu maestrul său dirijor Russel McGregor cuprinde optsprezece mari municipii din țară.

Potrivit organizatorului, iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura de valsuri, marșuri, polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și de contemporanii acesteia.

Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul al XIX-lea, maestrul Russell McGregor va dirijea în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!