Din Buzău

Judecătoarea șpăgară Elena Rovența a lucrat ani buni la Tribunalul Buzău

Elena Rovența, unul dintre cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti (TB) reținuți luni pentru luare de mită, a fost numită magistrat la Tribunalul Buzău printr-un decret prezidențial din 1996.

Elena Rovența a lucrat ani buni la Buzău, județ în care deține, conform declarației de avere, un sfert dintr-un teren, moștenit în 2005.
Ea a fost numită judecător la Tribunalul Buzău prin Decretul Nr. 244 din 1 iulie 1996, semnat de președintele Ion Iliescu. Peste ani, Rovența s-a mutat la București, unde se ocupa de insolvențe din postura de magistrat al Secției a VII-a civilă.judecatoria-buzau

Alături de alți trei colegi, Elena Rovența este bănuită că a cerut şi primit atât sume de bani, între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună, cât şi bunuri, de la carne şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare, susţin procurorii anticorupţie.

  • Banii şi bunurile erau cerute şi primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari şi administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată.

Judecătoarea Elena Rovenţa a scris, în declaraţia de avere din iunie 2013, că deţine un sfert dintr-un teren aflat în judeţul Buzău, moştenit în 2005, şi peste jumătate dintr-un apartament. Rovenţa are şi un credit de 32.000 de lei la BCR, luat în 2013 şi scadent în 2018. Salariul său a fost de 95.036 lei pe an.

Anumite voci susțin că Elena Rovența și-ar fi contruit o adevărată rețea, prin intermediul căreia opera falimentele firmelor care doreau să intre în insolvență. Fiica și mai multe rude ale judecătoarei ar fi angajate ale unor mari societăți de avocatură din București, multe dintre acestea ocupându-se și cu dosare de insolvență.
Cei patru magistrați au fost reţinuţi în noaptea de luni spre marţi, după ce Secţia pentru judecători a CSM a avizat, la cererea procurorilor DNA, propunerea de arestare pentru 24 de ore. Marţi, aceștia vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button