PoliticăȘtirile zilei

Județ, caut prefect. Ofertele se depun la partid

La Buzău, pandemia lovește într-un sat fără câini, iar asta pentru că județul nostru se află încă în căutarea unui prefect și a unui subprefect care să-i asigure conducerea administrativă. 

Formula guvernamentală „3 în 1” le dă însă mari bătăi de cap reprezentanților celor trei partide, care ba nu se pot înțelege între ele la împărțirea funcțiilor  de prefect și de subprefect, ba își înfig cuțitul pe la spate în interiorul propriului partid.

Mai mult, umblă vorba că unii deputați sunt prea ocupați să îl „dea în primire” pe un ziarist (formula le aparține), făcându-le astfel pe plac foștilor susținători de campanie.

Alții, furați de peisaj sau, poate, amețiți de aerul rarefiat din Senat, au senzația că toată lumea e alor. La ce ne mai trebuie prefect, când puterea e la noi?, și-or fi zis..

În tot acest timp, în Prefectură bate vântul. Singurul șef din Casa Albă este Marieta Boloș. Nu există cabinet, nu există birou de presă, pare că nu există niciun fel de organizare. Telefonul subprefectului sună în gol, iar singurul mod de informare (neoficial) rămâne rețeaua Facebook.

Probabil, cei de la PLUS Buzău vor organiza un nou concurs de CV-uri pentru ocuparea postului de prefect, ce le revine conform înțelegerii de împărțire a funcțiilor. Până atunci, scaunul călduț de la Casa Albă e încă liber, la partid e veselie mare, în timp ce pandemia de COVID-19 lovește cu putere într-un sat fără câini..

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button