Administrație

LA ACEASTĂ ORĂ: Ambulanțe și mașini de pompieri în fața Consiliului Județean

La această oră, mai multe mașini de pompieri și ambulanțe sunt dislocate pe esplanada Consiliului Județean. Mașinile sunt noi și au fost aduse cu ocazia conferinței de presă privind finalizarea P1140190proiectului prin care s-au achiziționat echipamente specifice pentru ISU. Noile autospeciale vor reduce timpul de răspuns al autorităților în cazul accidentelor și al situațiilor de urgență.

Conferința de presă închieie astfel proiectul ”Achiziționarea de echipamente specifice penru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, acordareaa asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud-Est”, care a avut o valoare totală de 46.335.460.68 lei, adică aproximativ 10,5 milioane de euro.

Dănuț Răgălie, reprezentantul Asociației Intercomunitare ”Sud-Est” pentru Situații de Urgență a vorbit despre imporntanța achițiționării de echipamente pentru intervenția în P1140195situațiile de urgență, prin care se va asigura o mai bună gestionare a situațiilor de criză.

Mașinile au fost deja testate și date în folosința Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, 252 de angajați fiind instruiți cu privire la folosirea lor. La Buzău, timpul de intervenție în situații de urgență va scădea de la 15 minute la 10 minute în zona urbană și de la 45 la 35 de minute în zona rurală.

De echipamentele cumpărate din bani europeni prin acest proiect vor beneficia locuitori din regiunea Sud-Est, cuprinzând județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: