EducaţieȘtirile zilei

La Cochirleanca se întâmplă și lucruri frumoase!

După ce alaltăieri aflam lucruri nu tocmai plăcute dinspre Primăria comunei Cochirleanca, astăzi am ales să vorbim despre lucruri frumoase. Surpriza plăcută este furnizată de Școala Gimnazială „Ion Roșca” din Cochirleanca, instituție poate la fel de importantă ca primăria.

În curând, școala va intra in circuitul educațional european grație eforturilor depuse de către conducerea școlii. Sprijinit de profesorii de limba engleză, directorul Dumitru Benone Siriu a aplicat pentru un proiect Erasmus+. Proiectul cu tema ’’ Edutainment with Intelligence Games’’ a fost aprobat și școala coordonatoare are ca partenere școli din Italia,Lituania și Turcia.

Proiectul își propune un safari european prin istoria jocurilor educative din cele patru țări participante, de la forma arhaică a acestora până la aspectul modern și felul în care ele pot fi aplicate in cadrul orelor. În cadrul proiectului vor fi vizite în școlile țărilor partenere,un număr de 12 elevi ai Școlii Gimnaziale Ion Roșca Cochirleanca urmând să participe la activitățile din străinătate propuse de școlile partenere.

Mobilitățile îi vor aduce pe participanți aproape de alte culturi, de alte tradiții și mai ales de alte abordări ale programului instructiv-educativ. Alături de directorul școlii, cadrele didactice care au înțeles că implicarea intr-un asemenea proiect înseamnă punerea pe harta Europei a școlii din comună.

Scopul proiectului este de a implementa cât mai multe jocuri intelectuale în cursuri reale, precum și activități extracurriculare, deoarece elevii tineri sunt dornici să învețe și să exploreze mai mult.

Proiectul urmărește:

  • Reducerea abandonului școlar;
  • Motivarea elevilor si a părinților de a se integra în atmosfera școlii;
  • Îmbunătățirea comunicării copiilor prin proiecte de învățare;
  • Consolidarea comunicării între profesor-elev;
  • Adoptarea de noi metode de predare în planurile strategice de predare;
  • Încurajarea ideilor și activităților noi;
  • Încurajarea comunicării si colaborării;
  • Explorarea diversității;
  • Dezvoltarea competențelor cheie și extinderea abilităților lingvistice;
  • Promovarea activităților în școli despre proiectul Erasmus+;
  • Dezvoltarea caracterului – Elevii devin mai responsabili și ambițioși;
  • Facilitatea accesului la diferite resurse educaționale;
  • Promovarea cooperării intre profesor-elev;
  • Dezvoltarea muncii în echipă ca rezultat a activităților proiectului;
  • Îmbunătățirea muncii în echipă și a cooperări în general;

Rezultatele obținute în cadrul proiectului vor atrage după sine conștientizarea nevoii de continuare a activităților oferite in cadrul proiectelor Erasmus+

Contactat telefonic, directorul școlii a declarat: „Ne întrebăm adesea ce ne rezervă viitorul după mulți ani de muncă în care educăm copiii, ne luam gradele didactice,…. ei bine ,… așa ceva ne așteaptă, o dezvoltare pe latitudini europene a personalității fiecaruia dintre noi, o dezvoltare intelectuală care se va revarsă asupra procesului educativ desfășurat în parte de fiecare dintre noi.
Primul nostru proiect , prima noastră întâlnire cu parteneri din alte școli, dar cu aceeași meserie nobilă. Suntem siguri ca este doar inceputul, vor mai urma si altele cu siguranță pentru ca profesionalismul echipei manageriale și al cadrelor didactice din școala noastră nu poate avea decât acest țel educativ. Calitatea și nu cantitatea, va avea mereu câștig.
Prin urmare școala noastră se află în fața unei provocări, dar și în fața unui început de drum european pentru noi.”, a declarat Dumitru Benone Siriu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Bravo! Mai exista si astfel de oameni in Romania! Sa candidati la Primarie, domnule ! Politica are nevoie de oameni sinceri si pregtiti, nu de putori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!