AdministrațieȘtirile zilei

La DNA se coace un nou dosar legat de corupția din administrația buzoiană

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești lucrează la un nou dosar penal – disjuns din cel al ex-prefectului Beganu și al afaceristului Ceteraș – legat de retrocedările ilegale ale unor suprafețe forestiere din zona Gura Teghii – Siriu.
În speță ar fi vorba despre o schemă infracțională pusă la cale de fostul director tehnic din Direcția Silvică, Eduard Moiseanu, sprijinit de retrocedări-ilegale-pădurifuncționari din mai multe instituții ale statului conexe domeniului silvic. Moiseanu este de asemenea trimis în judecată alături de lotul Beganu, într-un dosar ce vizează retrocedarea ilegală a peste 5000 de hectare de pădure din zona Gura Teghii.
În dosarul aflat în lucru la DNA ar fi vorba despre reconstituirea dreptului de proprietate a peste 2.600 de hectare de pădure în zona denumită „Muntele Siriului”.  Se pare că, pentru a-și atinge scopul, Moiseanu s-ar fi folosit de înscrisuri pe care le-a obţinut în virtutea calităţilor oficiale deţinute în cadrul Direcţiei Silvice Buzău şi în cadrul Ocolului Silvic Nehoiaşu. Concret, ar fi fost identificat un număr de înregistrare liber în condica de intrări documente a Primăriei comunei Siriu, în perioada 2005–2006, şi s-ar fi înregistrat în fals o cerere de retrocedare. Cererea a primit un răspuns nefavorabil însă a fost repusă în termen acţiunea de constatare în Justiţie a dreptului de proprietate
Întreaga schemă infracțională ar fi beneficiat de suportul unor persoane deja judecate în dosarul Beganu – Ceteraș. Este vorba despre avocatul Mihai Cosmin Vasile și tatăl acestuia, Gavril Vasile, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close