AdministrațieȘtirile zilei

La marginea civilizației | Așa trăiesc sute de oameni (FOTO)

Starea drumurilor nu e chiar punctul forte al Primăriei Costești. A dovedit-o deja modul în care se raportează edilii la imaginea școlii în care, atunci când plouă, elevii trebuie să treacă printr-o baltă sau să se cațere pe gard. Imagini noi din satul Spătaru sunt postate pe Facebook de localnici, în speranța că cineva îl va trage de mânecă pe primar și va rezolva mai întâi problemele comunității.

„Asa este pe strada mea în satul Spătaru, la doar câțiva pasi de Buzău. Asa se întâmplă de ficare data când plouă. Nu putem sa iesim decât cu cizme de cauciuc.”, a scris o localnică pe Facebook.

Citește și:  Așa intră elevii în curtea școlii | „Mulțumim, domnule primar!”

Fotografiile postate reflectă starea proastă a rețelei de drumuri din localitatea păstorită de primarul Constantin Moise. Practic, la nici zece kilometri de Buzău, oamenii încă merg pe drumuri de pământ, ca acum o sută de ani.

„Am fost la primărie și am sesizat de nenumărate ori, dar ne-am întors la fel cum ne-am dus., adică fără niciun răspuns.”, a mai povestit localnica.

Luna trecută, Reporter Buzoian scria despre situația de la  Școala Gimnazială „General Ștefan Gușă” din Spătaru, acolo unde, de câte ori plouă, câteva sute de copii trebuie să se cațere pe gardul școlii pentru a intra în unitate, deoarece fix în poartă se formează o baltă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

6 comentarii

  1. In Maracineni, imediat cum vii de pe pod din Buzau, intri pe strada din dreapta. Strada arata de parca este bombardata, nu poti merge cu mai mult de 10km/h pe acolo. Bonus, este o masina de gunoi din Posta Calnau care e parcata pe interzis de o saptamana.

  2. E adevărat ca străzile nu arată bine deloc, dar in scoala se poate intra fără probleme pe porțile mari. In școala e curat, cald. Eu pe vremea mea veneam pe jos de la câțiva km, pe ploaie, pe zăpada, pe vânt. Copilul meu nu s a plâns niciodată.

  3. Voi va plangeti ca nu sunt strazi asfaltate la tara, inca exista strazi in oras care nu au vazut astfalt in viatza lor, eu unu ma aflu pe una din ele si nu va ganditi k e la marginea orasului e in cartieru dorobanti, aceasta strada nu vede decat odata la 5 ani putina griblura, da ma rog toata lumea se vaita…. Asta e Romania in care traim, toti fura si isi fac pt ei, noi astia cei de rand ne chinuim

  4. Sunt comune mult mai sarace si totusi primarii au reusit o asfaltare, pe cand Costesti nu ar avea motive de saracie. Totul este de la edil, totul este de cum gestioneaza banul . Banul poate ajunge in drumuri sau in buzunarul unora, prin diverse smecherii, prin diferite mestesuguri cu furt avand acte in regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button