Știrile zilei

La Râmnic e haiducie | Un interlop a agresat un polițist, dar a scăpat basma curată

Relatările despre șmecherii care fac legea în Râmnicu Sărat, sfidând orice regulă și luîndu-i peste picior pe oamenii legii ies, încet-încet din zona de mit. Se cristalizează astfel imaginea clară a unui Râmnic ce tinde să devină o enclavă, în care poliția are tot mai puțină autoritate în fața clanurilor și a șmecherilor cu aere de interlop.

Un caz clasic de sfidare a uniformei polițistului s-a petrecut luna trecută în municipiul Râmnicu Sărat. Faptele descrise de Râmnic Press pun sub semnul întrebării siguranța cetățeanului și vulnerabilizează autoritatea polițistului în comunitate.

În seara de 22 august 2017, doi poliţişti de la ordine publică au fost trimişi de ofiţerul de serviciu la o adresă din Râmnicu Sărat unde un cetăţean recalcitrant, Hadîr Zabar, făcea scandal şi îl ameninţa pe un vecin. Acesta sunase la 112 pentru a cere protecţia oamenilor legii împotriva individului, membru al unui clan de romi din oraş. Poliţiştii au observat că acesta era beat şi se manifesta violent, refuzând iniţial să se legitimeze.

După intense negocieri, a acceptat să meargă pe celălalt trotuar, departe de adversarul său, împreună cu agentul Costel Eftimie. La un moment dat, Hadîr Zabar s-a smucit cu intenţia de a merge pe partea cealaltă a străzii, ca să îl atace pe vecinul care chemase poliţia, moment în care poliţistul care îl păzea s-a trezit cu o lovitură în gât apoi cu cămaşa sfâşiată.

„I-am îndepărtat pentru a nu se întărâta reciproc. Ce i s-o fi părut lui Zabar, că s-a ridicat brusc de pe piatra pe care se aşezase şi a vrut să fugă spre vecinul lui. I-am pus mâna în piept şi i-am zis să se liniştească. El imediat mi-a dat cu dosul palmei în gât, l-am îndepărtat, apoi s-a năpustit asupra mea şi m-a prins de guler ca să mă pună jos. L-am prins apoi de mână, am reuşit de l-am imobilizat şi l-am pus jos. I-am pus cătuşele, l-am băgat în maşină şi l-am dus la poliţie unde a venit şi persoana vătămată ca să depună plângere pentru distrugere şi ameninţări”, spune agentul de poliţie Costel Eftimie.

  • A scăpat basma curată.

În viziunea anchetatorului din cadrul Parchetului Râmnicu Sărat, ultrajul nu a existat pentru că agresiunea s-ar fi produs atât de rapid încât martorii, de altfel subiectivi, nu aveau cum să vadă.

Poliţistul ultragiat spune că pentru procuror nu a contat deloc cazierul suspectului, un vechi client al oamenilor legii, sau că victimă a scandalului este un director de instituţie publică din Buzău, care vrea însă să îşi păstreze anonimatul.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: