Educaţie

La Școala Gimnazială ”Sfântul Apostol Andrei” Buzău, povestea continuă…

     În 2013, Școala Gimnazială ”Sfântul Apostol Andrei” a demarat proiectul bilateral Comenius , “Ta créativité, source d’apprentissage pour les autres”, care are ca protagoniști elevi și profesori din școala buzoiană și de la școala Yunus Emre Ortaokulu, din Iskenderun, Turcia. Aflat în plină bdesfășurare, anul al II-lea de implementare, proiectul își urmează cursul firesc.
Timp de trei luni, echipa de elevi din cadrul proiectului bilateral Comenius “Ta créativité, source d’apprentissage pour les autres” a susținut activitățile aflate pe agenda proiectului.
Munca elevilor a constat în susținerea de activități la catedră, acest lucru generând mari emoții. Emoțiile lor au fost constructive, iar activitățile pregătite de ei au fost aplaudate la scenă deschisă de către asistență.
Activitățile au fost active, predate cu ajutorul mijloacelor moderne și au stârnit interesul audienței, atât prin conținuturi, cât și prin inedit.
  • – Tematica abordată a fost diversă, de la ore de matematică până la activități de prezentare a tradițiilor și culturii țării partenere.a
Activitățile derulate de către echipa elevilor din proiect au avut un impact puternic în rândul audientei, fără excepție elevii școlii doresc să fie implicați, și pe viitor, în parteneriate europene pentru a beneficia de schimb de experiență cu elevi din alte școli din Europa.
Elevii școlii au beneficiat atât de activitățile de învățare nonformală, creative și interactive, oferite de colegii lor din proiect, cât și de informațiile despre șansele oferite de programul Erasmus+.
Postura de profesor în care s-au transpus membrii echipei i-a făcut pe aceștia să aprecieze munca profesorilor și să constate cât de greu este să captezi atenția unei clase de elevi.c
Activitățile derulate sub denumirea ”Sunt profesor pentru o zi…” s-au bucurat de succes și în rândul partenerilor turci, care au găsit un model și o sursă de inspirație pentru activitățile de învățare a limbilor străine (limba franceză, limba engleză), dar și pentru activitățile nonformale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button