EducaţieȘtirile zilei
ULTIMA ORĂ

Lacăt pe ușa școlii din Poșta Câlnău. Copiii și părinții sunt nemulțumiți

Un conflict instituțional la Poșta Câlnău ține elevii acasă în prima zi de școală.

Mult așteptata începere a școlii față în față, după un semestru întâi desfășurat aproape în întregime on-line, a produs dezamăgire printre elevii școlii de centru din comuna buzoiană Poșta Câlnău. Copiii au găsit lacătul pe ușa școlii recent renovate, din cauza unui conflict instituțional greu de înțeles.

Astăzi, părinții și copiii de la Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” Poșta Câlnău au așteptat în zadar prima zi de cursuri cu prezență fizică. Deși se află în scenariul verde, școala a rămas închisă, iar asta dintr-un motiv bizar: recent reabilitată, clădirea nu poate primi elevi deoarece primăria nu are suma de 16.000 de lei, bani pe care trebuie să îi platească Inspectoratului de Stat în Construcții în vederea eliberării ultimului aviz.

De cealaltă parte,  reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău cred că la mijloc este un conflict mai vechi și că totul ar ține de voința primarului.

Mai exact, ar fi vorba despre o nemulțumire a edilului, care nu a fost de acord cu decizia de schimbare politică din funcție a directorului școlii, măsură luată de IȘJ Buzău în luna ianuarie.

Reprezentanții conducerii învățământului buzoian s-au deplasat la școala din Poșta Câlnău în vederea găsirii unei soluții de deblocare a acestei situații.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Nu știu cine se face de fapt vinovat ..și sincer nici nu mă interesează cine este director sau ce vrea Domnul Primar…ideea este că a trecut deja prea mult timp in care copii nu au mai călcat pragul școlii..și uite când în sfârșit se putea. …nu a fost posibil…de ce oare în luna septembrie când s a început școala…s a putut învăța în ea,cu toate că ei primarul sau directorul sigur știau că le trebuie acel
    aviz că să poată funcționa.. .de ce sa aputut atunci și acum nu?!?aceasta este doar una din întrebările fara răspuns…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button