CORONAVIRUS

Lămuriri despre praful saharian care a umplut buzunarele patronilor de spălătorii auto

Luni, toți buzoienii care și-au lăsat mașinile sub cerul liber și le-au găsit pline de praf. O ploaie purtând particule din așa-numitul praf saharian a trimis toate autovehiculele la spălătoriile auto. Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, Ionuț Apostu, a lămurit situația pe pagina sa de Facebook:
[quote_box_center]

„Lămuriri despre praful saharian:Praf saharian

La sfârșitul lunii februarie, o formațiune ciclonică deosebit de activă în bazinul central al Mării Mediterane a determinat o circulație intensă a aerului din sector sudic, favorizând astfel avansul particulelor de praf de origine sahariană, înspre sud-estul Europei.
În noaptea de luni spre marți și în cursul zilei de marți, 1 martie, praful saharian a ajuns deasupra țării noastre. Deoarece a plouat, praful s-a depus la sol, mai ales în jumătatea de vest a țării, unde ploaia a avut o durată mai mare.
Evenimente similare s-au produs și în alți ani, îndeosebi primăvara, când circulațiile sudice sunt mai intense. Deoarece țara noastră este departe de sursa transportului de praf, depunerile sunt neimportante și sunt remarcate doar în urma unei ploi, așa cum s-a întâmplat de această dată.”, a scris Apostu pe Facebook.

[/quote_box_center]

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Un articol de 2 bani. Nu tgoti soferii si-au dus masinile la spalatorie. Doar aia mai comozii. Restul si-au spalat singuri masina in fata casei, in curtea garajului sau in fata blocului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close