Administrație Știrile zilei

Le veți vedea prin tot orașul! | „Ele ascund un mesaj”

Când vizităm un oraș, privirile noastre sunt atrase de clădiri,  acoperișuri, arhitectură, statui și alte monumente. La picioare privim, de obicei, doar cât să nu ne împiedicăm. Există însă în România secrete ascunse chiar sub picioarele noastre sub forma…capacelor de canal.

La Buzău, ca în multe localități ale țării, simplele bucăți de oțel sau fontă vor deveni adevărate purtătoare de mesaje, ascunzând simboluri legate de istoria orașului. Consiliul Local Municipal a decis astăzi ca toate capacele de canal să respecte un anumit standard, ilustrând stema orașului:

[highlight]„De astăzi (n.r. – luni), prin decizia colegilor din Consiliul Local Municipal, Buzăul mai face un pas spre normalitate. A fost adoptat un model al capacelor de canal cu stema municipiului Buzău, asemenea celorlalte orașe importante din țară. Pe lângă rezolvarea unei probleme practice legată de obligativitatea operatorilor de a adopta noul model în tot orașul și ridicarea acestora la nivelul carosabilului, capacele de canalizare sunt uneori mai mult decât niște bucăți de metal, ci ascund un mesaj, ne spun o poveste.”[/highlight], a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe pagina sa de Facebook.

Orașe precum București, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Baia Mare, Timișoara și altele au adoptat deja de ani buni un model personalizat pentru capacele de canal, astfel încât simplele bucăți de metal să devină parte integrantă a peisajului urban.

Mai jos, o galerie foto cu modelele de capace din orașele țării.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.