Politică

Libertatea deputatului Gheorghe Coman, decisă azi de judecătorii ÎCCJ

Gheorghe Coman, deputatul Partidului Conservator acuzat de trafic de influneță, află astăzi dacă va rămâne în libertate sau își va petrece următoarea perioadă în spatele gratiilor.  Recursul procurorilor anticorupţie în cazul deciziei de cercetare în libertate a deputatului Gheorghe Coman va fi judecat de către completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost formulat după ce instanţa supremă a respins, în 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei indexde conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat atunci, în cazul lui Coman, măsura interdicţiei de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă, în 27 decembrie, deputatului Gheorghe Coman că este cercetat pentru „folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Învinuirea i-a fost adusă la cunoştinţă lui Coman după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat încuviinţarea cererii de arestare preventivă a deputatului.

La scurt timp după i-a fost prezentată învinuirea, procurorii au trimis instanţei supreme propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman, care a fost judecată de magistratul Daniela Encean.

Dacă cei cinci judecători vor admite recursul formulat de procurorii DNA, Gigioacă va trebui să-și facă bagajele, pentru că următoarea perioadă și-o va petrece la pușcărie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */