ARTICOLUL ZILEIEducaţieȘtirile zilei

Liceele din Buzău cu rată de promovare ZERO la simularea examenului de Bacalaureat

Rezultate îngrijorătoare, la simularea examenului de Bacalaureat de anul acesta. La Buzău, mai puțin de 47% dintre elevii care au susținut examenul au reușit să obțină medii peste șase, în timp ce trei licee din județ au rată de promovare zero.

Dacă elevii de clasa a XII-a ar susține, mâine, Bacalaureatul, nici jumătate dintre ei nu ar promova. O arată datele publicate, ieri, de Ministerul Educației, în urma susținerii simulării examenului de Bacalaureat. Nici 47 % dintre elevii participanți nu au obținut medii peste 6, în timp ce unele licee nu au avut nici măcar un elev care să fi luat medie de trecere.

Liceul Tehnologic Pătârlagele, Liceul Tehnologic Lopătari și Liceul Tehnologic „Victor Frunză” Râmnicu Sărat au înregistrat un procent de promovare de 0% în urma susținerii simulării examenului maturității. La polul opus se situează Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, cu o rată de reușită de 82,71%.

În învățământul de masă, dintr-un total de 2425 de elevi, avem un procent de promovare de 46.98%. Pătârlagele, Lopătari și Victor Frunză au un procent de promovare de 0%. Este îngrijorător. Însă, nici la liceele de top nu pot să spun că sunt satisfăcută pentru că cel mai mare procent de promovare îl are Colegiul Național Hasdeu : 82,71%.”, a declarat, pentru șansanews.ro, inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Daniela Palcău.

Rezultate mai bune s-au înregistrat în rândul elevilor de clasa a VIII-a. La proba de limba și literatura română,  72,92 % dintre elevii prezenți au luat note peste 5, în timp ce la matematică procentul a fost de 56,24 %. Procentul de promovare la simularea Evaluării Naționale din județul Buzău a fost de 63,62%.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button