Știrile zilei

Liceul Tehnologic „IAR Pogoneanu”, stagiu de practică profesională Erasmus+ Croitori Europeni 2021-1-RO01-KA-122-VET-000017321.

Elevii Liceului Tehnologic „IAR Pogoneanu” din oraşul Pogoanele, județul Buzău s-au bucurat, vara aceasta, de participarea într-un proiect Erasmus, care, printre alte activităţi derulate în cadrul acestuia, a implicat și un stagiu de pregatire practică, de trei săptămâni, în Valencia, Spania.

Premergător plecării, au existat diverse activități de diseminare a proiectului, elevii și părinții acestora fiind informați de către directorii unității școlare cu privire la ceea ce va implica aceasta deplasare,cei din urmă exprimându-și acordul ca ai lor copii sa participe în acest proiect.

Proiectul s-a adresat profilului de Finisor produse textile, învățământ profesional, nivel 3, liceul din Pogoanele fiind singurul liceu din județul Buzău care are acest profil în încadrarea sa. În stagiul de practică au fost implicați 20 de elevi, împărțiți în două grupe , fiecare având un profesor coordonator, care a avut grijă de ei pe tot parcursul șederii în Spania. Prima grupă a fost coordonata de doamna profesor inginer Ștefan Mariana, iar a doua de domnul director adjuct, profesor Dițoiu Florentin.

În cele două stagii de practica, elevii au fost îndrumați de către diverse unități economice de profil, descoperind noi tehnici de croitorie, tricotare sau imprimare pe materiale textile,dar au descoperit,în același timp și o cultură și civilizație diferită de a lor.

Către sfârșitul celei de-a doua perioade de practică, în luna august, doamna director,profesor Buturugă Raluca, a mers în Spania,în monitorizare, pentru a se asigura că toate activitățile s-au desfășurat conform planului.

Proiectul Erasmus+ Croitori Europeni 2021-1-RO01-KA-122-VET-000017321 va continua și în anul școlar 2022-2023, dând șansa altor elevi de a aprofunda noțiunile teoretice și practice învățate în cadrul de orelor de curs.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button