PoliticăȘtirile zilei

Președintele Camerei Deputaților și cel al Senatului, mesaj comun: ADIO GRAȚIERE pentru corupți

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au transmis un comunicat de presă comun prin care anunță revizuirea Constituției.

„Înţelegem că este de datoria noastră să iniţiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constituţionale cu voinţa exprimată de alegători la referendum şi pentru asigurarea unui cadru legal previzibil, unitar şi stabil.

Astfel, se va institui interdicţia de a se acorda graţiere individuală pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, se va crea un cadru normativ nou referitor la ordonanţele Guvernului, prin care se limitează domeniile în care pot reglementa ordonanţele de urgenţă şi se va extinde sfera de reglementare a controlului constituţional asupra ordonanţelor. Totodată, vor fi transpuse în dispoziţiile constituţionale principiile integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice.

Considerăm că aceste măsuri corespund votului majoritar la nivelul societăţii în acest moment şi că ele trebuie să îşi găsească o transpunere în legislatie.

Pe de altă parte, nu putem sa nu subliniem superficialitatea partidelor de opoziţie care au refuzat un dialog constructiv şi pe această temă. Ne este tuturor şi mai clar că ei continuă să se raporteze la cetăţeni şi la mesajul pe care aceştia l-au transmis pe 26 mai doar când vine vorba de beneficii electorale.

Toată lumea s-a convins că niciun membru al opoziţiei nu îşi doreşte în mod real guvernarea, cum nu îşi doresc să rezolve vreuna dintre problemele cetăţenilor, dar ne aşteptăm ca măcar pe acest subiect de interes public major să aibă o abordare matură şi serioasă şi să nu încerce să blocheze această iniţiativă legislativă în Parlament.”, se arată în comunicatul transmis de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și  de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close