PoliticăȘtirile zilei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, girează reforma administrativă a primarului Constantin Toma

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, transmite un mesaj de susținere măsurilor luate de Toma, chiar dacă acestea vizează, în primă fază, destituirea unor șefi de instituții. Secretarul Camerei Deputaților consideră că deciziile edilului respectă anumite principii și „urmăresc stabilirea unei stări de normalitate”.

Chiar dacă nu s-a referit punctual la o anumită decizie, putem deduce că este vorba despre reforma inițiată de Toma în cadrul unor instituții care nu aduc deloc profit, ba mai mult, secătuiesc bugetul local și buzunarul cetățeanului. Un exemplu elocvent îl constituie declarațiile de azi ale primarului, care a cerut public demisia directorului Companiei de Apă, Ionel Tescaru, pentru management defectuos.

Este posibil ca președintele PSD să fi dat acest semnal și ca un mesaj de liniște către toți social-democrații, unii dintre ei fiind, probabil, complet bulversați de noua politică dusă la Palatul Comunal. Totodată, Ciolacu se delimitează de conducerea unor companii și susține rolul de factor decizional al Consiliului Local:

„A avut loc prima ședință a Consiliului Local Municipal Buzău. Și au fost luate multe decizii importante. Primarul ales de majoritatea buzoienilor, domnul Constantin Toma, are toată susținerea mea în deciziile luate, pentru că acestea respectă principii și urmăresc restabilirea unei stări de normalitate.

 
Dacă Primăria este principalul acționar în diverse companii pe care le administrează, atunci această instituție devine factorul decizional, prin primarul și consilierii aleși de către buzoieni, după cum este și normal să se întâmple. Iar consilierii PSD sunt acolo pentru a acționa în interesul buzoienilor.

 
Ca și mențiune, vreau să precizez că în adoptarea deciziilor de astăzi votul din Consiliul Local Municipal a fost unanim, ceea ce înseamnă că este în totală concordanță cu dorința buzoienilor. Iar, după cum am afirmat și cu alte ocazii, în cadrul PSD Buzău deciziile administrative au fost separate de cele politice.”, a scris deputatul Ciolacu pe contul său de Facebook.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: