Din Buzău

Lista alimentelor care ne distrug creierul / Le consumăm zilnic

În ciuda acestui fapt, conștientizăm că se numără printre produsele care scad performanţa creierului şi,dulciuri implicit, activitatea la locul de muncă. Vorbim despre dulciuri, alcool şi mâncare prea sărată.
Anumite alimente au consecinţe dezastruoase asupra activităţii cerebrale, iar specialiştii recomandă consumul lor în cantităţi cât se poate de mici. Astfel, printre primele alimente enumerate din lista celor care ucid lent inteligenţa se numără dulciurile.
Oamenii de știință au stabilit deja că ZAHĂRUL este nociv pentru creier, iar pe termen lung, un consum regulat de dulciuri poate da naştere la probleme de natură neurologică, alterând memoria şi capacitatea de învăţare.
Un alt element nociv este ALCOOLUL, care afectează în primul rând ficatul. Consumul în exces produce, pe termen lung, confuzie mentală şi tulburări de memorie. Astfel, memorarea unui nume, a unui număr de telefon sau a unei adrese pentru o acţiune imediată devine tot mai bauturi-alcoolicedificilă.
La rândul lor, alimentele de tip FAST-FOOD modifică substanţele chimice din creier şi provoacă simptome legate de depresie şi anxietate. Potrivit cercetătorilor canadieni, aceste alimente foarte grase scad producţia de dopamină, substanţă responsabilă de starea de bine şi de sentimentul de fericire. Nici alimentele prăjite nu sunt omise printre cele care contribuie la scăderea productivităţii. Ele conţin produse chimice, aditivi şi intensificatori de gust care distrug lent celulele nervoase ale creierului. Este cunoscut faptul că mâncărurile gata preparate sunt mereu mai grase şi mai sărate decât cele pregătite acasă. În plus, conţin mulţi aditivi, coloranţi şi conservanţi, toate cu impact semnificativ asupra sistemului nervos. Iar conţinutul acestor alimente poate creşte inclusiv riscul unor boli degenerative, precum Alzheimer.junk-food
Nu în ultimul rând, alimentele FOARTE SĂRATE au un impact negativ asupra presiunii arteriale şi cresc riscul de boli cardiace. Studii ştiinţifice au arătat că un consum prea mare de sare poate afecta funcţiile cognitive şi împiedica procesele de gândire.
Alimentele de tip fast-food modifică substanţele chimice din creier şi provoacă simptome legate de depresie şi anxietate.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!