PoliticăȘtirile zilei

Lista PSD pentru parlamentare | Criterii SEVERE impuse de liderul Marcel Ciolacu

Deputatul Marcel Ciolacu vrea să construiască pe rocă tare. La un an de la instalarea în funcția de președinte al PSD, liderul buzoian impune criterii stricte în ceea ce privește candidaturile la funcțiile publice, declarând că politica partidului trebuie să răspundă realmente nevoilor actuale ale societății.

În cadrul Conferinței județene a TSD Buzău de sâmbătă, Ciolacu a precizat că, pentru a pune bazele unui viitor politic solid este nevoie, în primul rând, de o schimbare de viziune. Prima măsură impusă de acesta în partid a fost aceea de a spune un „Nu” categoric familiilor, făcând trimitere clară la familia Mocanu, ai cărei membri – tată și fiu – au fost aleși parlamentari din partea PSD:

„În octombrie anul trecut, atunci când am fost ales, am ținut să se facă distincție clară în ceea ce privește ca membrii aceleiași familii să ocupe toate funcțiile. Familiei care a făcut la un moment dat parte din PSD eu i-am propus să rămână alături de echipă, să candideze în continuare pe un loc eligibil. Dânșii mi-au solicitat din nou să fie tatăl (Victor Mocanu, președinte – n.red.)  la Consiliul Județean, iar fiul (Adrian Mocanu – n.red.), deputat. În momentul acela, decât să-mi încalc principiile, am preferat să ni se despartă drumurile”, a declarat liderul social-democrat.

În cadrul aceluiași discurs, Ciolacu s-a mai arătat şi împotriva oamenilor de afaceri pe listele PSD:

„Am mai hotărât ca, cel puțin în această perioadă, să nu accept sub nicio formă oameni de afaceri pe listele partidului. Nu au ce căuta oameni care au afaceri cu Consiliul Județean pe listele CJ, ale Consiliului Municipal și nici la Parlamentul României.”, a mai declarat deputatul.

Dacă PSD Buzău pare să fie destul de strict în ceea ce privește integritatea celor care candidează la o funcție publică, listele pentru parlamentare par să fie mai permisive pentru categoriile care nu aveau, până acum, șanse reale în alegeri:

„Va fi pentru prima oară după 26 de ani când lista pentru parlamentare va avea numai buzoieni, pentru prima oară în 26 de ani când PSD va popune femei și tineri în Parlamentul României.”, a încheiat șeful PSD.

Potrivit spuselor președintelui Ciolacu, lista definitivă a PSD pentru Parlamentul României va fi prezentată vinerea viitoare, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button