Știrile zilei

Localitate din Buzău, sub teroare | Oamenii se tem să mai iasă din case

Venirea primăverii nu înseamnă doar trezirea la viață a naturii. Din adormire se trezesc și urșii înfometați, care coboară din pădure și dau iama în gospodăriile localnicilor din zona de munte a județului Buzău, provocând pagube însemnate. Când însă viața omului este pusă în pericol de sălbăticiuni, se impun măsuri drastice.

La Pănătău, ursul a răpit deja peste zece porci și mai multe oi. Atacurile au loc după lăsarea întunericului, atunci când ursul nu se sfiește să intre în curtea omului și să ia animalele din coteț. Oamenii fac zgomote pentru a-l alunga pe animal, punându-și viețile în pericol:

„După ora 20:00 ne e frică să mai ieșim din casă. Hăim, batem în table, facem fel de fel de zgomote, doar, doar l-om alunga. Nu mai avem voce de cât strigăm la el. Unde latră câinii, acolo e ursul și știm că i-a mai luat cuiva un animal. Am vorbit și cu domnul primar Stoica – este un om de ispravă – și ne-a promis că va anunța autoritățile să ia măsuri.”, ne-a povestit o localnică.

Un localnic a fugărit ursul cu mașina. Animalul s-a pierdut în întunericul nopții.

Ultimul atac al ursului s-a dat ieri, atunci când un gospodar din satul Begu a pierdut șapte oi. Vineri și sâmbătă, în satul Lacul cu Anini din comuna Pănătău același urs de peste 200 de kilograme a ucis doi porci. Sălbăticiunea s-a retras în întunericul pădurii, lăsând în urmă doar rămășițele animalelor.

Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva în ultimii douăzeci de ani, fiind vorba despre un urs foarte mare. În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat, iar animalul a trecut dealul către Lacul cu Anini.

Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare. Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care cer sprijinul autorităților.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close