Știrile zilei

Localitatea din Buzău unde te poți trezi cu ursul în casă | Ce s-a întâmplat aseară

Dacă ești localnic sau turist în zona de munte a județului Buzău, ai ocazia ca, după lăsarea întunericului, să dai noroc cu ursul. Împinse de foame, rudele lui Moș Martin coboară până în curțile oamenilor și nu puține sunt situațiile în care animalele înfometate lasă în urmă prăpăd.

La Gura Teghii, ursul mai are puțin și intră în casele oamenilor. Unii localnici au pus capcane în care bietele animale rămân blocate și mor în cele mai groaznice chinuri, așa cum s-a întâmplat, de pildă, în urmă cu doar câteva săptămâni, la Varlaam.

Episodul a fost trecut cu vederea de mai toată lumea, însă aseară, jandarmii montani de la Nehoiu au fost solicitaţi să intervină, după ce un urs a fost găsit prins într-un gard de plasă și sârmă ghimpată, foarte aproape de casa unui localnic.

Ursulețul de azi-noapte avea aproximativ doi ani și 60 de kilograme.

Efectivele ajunse la fața locului au asigurat zona pentru a nu risca rănirea vreunei persoane, iar reprezentanții fondului de vânătoare responsabili de zona respectivă au solicitat personal specializat pentru a putea tranchiliza ursul. Ursul a fost tranchilizat și eliberat în mediul natural.

Împrejurările în care ursul s- a prins în gard la Varlaam sunt verificate de polițiștii din cadrul IPJ Buzău. Localnicii spun că ar fi vorba tot despre lațurile puse de către unii săteni, însă, momentan, aceasta este doar un supoziție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.