ARTICOLUL ZILEI

Locul din Buzău în care oricând poate avea loc o tragedie

Reabilitarea străzii Transilvaniei este o mare bucurie pentru șoferi, dar un pericol enorm pentru pietoni. Motivul, noua semnalistică rutieră nu mai prevede tot atâtea treceri de pietoni ca în trecut, iar oamenii își riscă viața raversînd prin loc nepermis.

Pe strada Transilvaniei, chiar în dreptul magazinelor sătești, zeci de buzoieni își riscă zilnic viața traversând strada, deși aici nu mai există de luni bune o trecere de pietoni. Noua configurație a drumului nu mai prevede marcaj pietonal pe această porțiune deja îngustată, însă oamenii traversează în continuare, în virtutea obișnuinței.

Au și motive să facă asta: de la Clubul Polițiștilor până la intersecția cu strada Penteleu nu există nicio trecere de pietoni, lucru neobișnuit într-o zonă urbană atât de aglomerată. Practic, dacă te afli la magazinele sătești, pentru a traversa strada trebuie să mergi fie până la intersecția cu Unirii, fie câteva sute de metri mai departe, la intersecția cu Penteleu.

Unii șoferi încetinesc și le permit oamenilor să treacă de pe o parte pe alta a drumului, însă alții, care nu cunosc zona, nu schițează niciun gest. Traversarea „la mica înțelegere” se poate trasforma, astfel, în orice moment, într-o tragedie.

De altfel, subiectul marcajelor rutiere de pe nou-reabilitata stradă Transilvaniei a fost subiect de contre între Primăria Buzău și Poliția Municipiului, cea din urmă refuzând să avizeze noua cofigurație a drumului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button