CulturăȘtirile zilei

Locul din Buzău în care vei dori să-ți duci copilul! (foto)

Auzim tot mai des că biblioteca nu mai e de mult pe lista de preferințe a copiilor noștri. S-ar putea însă ca tendința să fie cu totul alta la Buzău, acolo unde Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” se pregătește să se mute într-un..mall!

Astăzi, autoritățile județene au prezentat noul spațiu în care va funcționa, în următorii zece ani, Bibiloteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău. Conducerea bibliotecii a anunțat că, odată cu mutarea la Galleria Mall, instituția se va deschide mai mult către public și va propune o serie de evenimente menite să îi readucă pe cititori în fața rafturilor cu cărți.

Cu un fond de carte de peste 300.000 de volume, biblioteca se va muta chiar din această săptămână la mall, deoarece clădirea actuală de pe bulevardul Unirii este în pericol de prăbușire. Imobilul nu va fi însă abandonat, ci va fi intra într-un proces de restaurare cu fonduri europene de aproximativ 4,3 milioane de euro.

Potrivit spuselor președintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, imobilul în care a funcţionat biblioteca este clădire de patrimoniu, construită la începutul secolului trecut, de familia boierului Garofild.

„Vechiul sediu este un imobil emblematic pentru municipiul Buzău, care va fi reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 4,3 milioane de euro. De săptămâna viitoare, va începe mutarea celor 320.000 de cărţi.” , a declarat sursa citată.


Managerul de proiect, Liliana Nicolae, a declarat că, în spaţiul închiriat la mall pentru o perioadă de 10 ani, pentru o suprafaţă de 1200 mp, CJ va plăti 3,9 euro pe metru pătrat, la care se adaugă 4,6 euro pe metru pătrat pentru utilităţi.

„A fost cea mai bună ofertă, este un spaţiu generos, cu numeroase utilităţi destinate lecturii, dar şi altor activităţi culturale.”, a precizat sursa citată.

Sediul bibliotecii se află în imediata apropiere a cinematografului de la etajul centrului comercial. Spațiile sunt amenajate de așa natură încât să permită nu numai actul lecturii, ci și activități de educație nonformală, seminarii, cursuri, jocuri și alte activități distractive.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button