CORONAVIRUS

Locul pe care îl credeai unic la Buzău a fost descoperit și în Timiș

Căutat de turiști, studiat de oamenii de știință și considerat unic în Europa, fenomenul de la Vulcanii Noroioși din Berca și-a descoperit recent „rivalul” în județul Timiș.vucanii-noroiosi-1

Aflați pe o păşune dintre satele Seceani şi Fibiş, vulcanii noroioși de la Timiș au intrat în ultima vreme în programele de studiu ale unor geologi, care-şi fac apariţia anual la locul cu pricina.

Deși nu atât de numeroși ca cei de la Berca, vulcanii noroioși de la Timiș pot constitui un mijloc de stimulare a turismului autohton.  Autoritățile așteaptă acum verdictul cercetătorilor cu privire la modul în care aceștia pot fi puși în valoare.

  • Vulcanii se află pe un teren privat, ceea ce face dificilă exploatarea potențialului turistic al acestora de către autorități.

Vulcanii de Seceani oferă atât o privelişte insolită, mai ales la vreme de ploaie, imagescât şi un pitoresc bagaj de legende locale, despre bolboroselile Mumei Gheena sau despre un călăreţ care, cândva, ar fi căzut în hău şi strigă încă după ajutor. Valorificarea lor de către autorități este însă dificilă, deoarece aceștia se află situați pe un teren privat. Astfel, „minunea geologică” de la Seceani nu poate fi evaluată fără o documentaţie de specialitate solidă.

  • La Buzău, autoritățile vor și ele să fructifice potențialul turistic al vulcanilor.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici reprezintă o arie protejată de interes național de tip botanic și geologic,  aflată pe raza comunei Berca din județul Buzău.Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 ha.1048_Crater_Vulcanii_Noroiosi_Buzau

Împreună cu o organizație non-guvernamentală, Consiliul Județean Buzău a înființat “Tourism Info Point Vulcanii Noroioși”, centru de informare turistică ce îsi va redeschide portile pe 18 aprilie 2014, pentru a informa turistii despre cele mai interesante puncte de atractie ale judetului Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: