Politică

Lucian Romașcanu, despre scutirea de taxe pentru jurnaliști: „Este o măsură de stânga sănătoasă”

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, vineri, că în cazul scutirii angajaţilor din presă de impozitul pe venit nu este nicidecum vorba de o măsură cu caracter electoral, ci de o simplă „măsură de stânga sănătoasă”. Dacă inițiativa PSD se va transforma în lege, atunci jurnaliștii cu contract de muncă vor beneficia de o creștere salarială de 10%.

„Nu poate fi vorba de mită faptul că scuteşti de taxe o categorie socială, ci o măsură de stânga sănătoasă, pe care cred că jurnaliştii truditori o apreciază. Am dat mii de euro la doctori şi nu ne-a votat nici unul, noi nu dăm salarii ca să fim votaţi, nu dăm scutiri de taxe ca să fim votaţi”, a declarat Romaşcanu la Buzău, în cadrul unei conferinţe de presă.

În susținerea afirmației sale, senatorul social-democrat a vorbit și despre alte măsuri de stânga luate de PSD, care au generat plusvaloare și efecte benefice pentru economie: scutirea de taxe pentru IT-iști și creșterea salariului minim în construcții.

De asemenea, Lucian Romașcanu a mai adăugat că în domeniul presei există „o categorie la care lumea nu se gândeşte, ziariştii truditori”:

„Noi avem în faţa noastră tot timpul vedetele meseriei de ziarist (…), scutirea de taxe pentru ziariştii importanţi ai ţării nu ar însemna un beneficiu. (…) În strategia unui partid de stânga este şi sprijinul categoriilor defavorizate, iar jurnalismul este o categorie defavorizată, să munceşti în redacţie de dimineaţă până seara pe 10 milioane pe lună, pe 15 milioane, 10% contează, la 5.000 de euro pe lună, sigur, şi acolo sunt nişte bani, dar nu prea mai simţi nevoia”, a mai spus fostul ministru al Culturii.

El a apreciat că „este o măsură bună, indiferent de opiniile purtătorilor de mesaje ai breslei”.

La conferința de presă susținută astăzi la sediul PSD Buzău au mai participat deputații Ionela Dobrică, Sebastian Radu și Sorin Lazăr, primarul Constantin Toma și vicepreședinții Consiliului Județean, Romeo Lungu și Adrian Petre.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close