PoliticăȘtirile zilei

Lucian Romașcanu, prezent la evenimentul din SUA, la care România a fost lăudată pentru sprijinul acordat Ucrainei

Sprijinul acordat de România Ucrainei la începutul invaziei rusești din 2022 a fost subiectul unei mese rotunde organizate de Congresul american la finalul săptămânii trecute. Printre delegații oficiali ai României s-a numărat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Acesta s-a aflat în Statele Unite ale Americii într-o vizită mai lungă din dorința de a consolida relațiile culturale dintre cele două state. La întoarcere, ministrul a scris pe pagina sa de Facebook:

„Săptămâna ce tocmai s-a încheiat am avut o serie generoasă de întâlniri cu personalități importante ale Congresului și Senatului SUA, cu decidenți la vârf din diverse domenii. În toate discuțiile am pledat pentru ridicarea parteneriatului cultural la nivelul celorlalte relații bilaterale.
🌀 O extrem de onorantă întâlnire cu Ambasadorul Charles H. Rivkin, Președintele și CEO al Motion Pictures Association (MPA), poate cel mai influent decident din industria filmului. MPA reprezintă Disney, NETFLIX, Paramount, SONY, Universal so Warner Bros și o colaborare cu România, extrem de fezabilă după această întâlnire, ar însemna un salt fără precedent al producătorilor locali. La întâlnire a participat și Mr. Stan McCoy, Președintele MPA EMEA, direct responsabil pentru zona noastră.
🌀 Întâlniri cu congresman-ii Tim Walberg (republican) și Mike Quigley (democrat), personalități ale Congresului, cu mare influență în deciziile politice ale SUA și prieteni ai României.
🌀 Întâlniri cu congresman-ii Robert Aderholt (republican) și Pete Sessions (republican), in marja Conferinței pentru Securitate pe care cei doi onorabili politicieni o organizează anual.
🌀 Întâlnire cu Ben Toma, Președintele (Speaker) Camerei Reprezentanților din Arizona, românul cu cea mai înaltă funcție în establishment-ul politic american și cu reale șanse de a face o carieră la vârful politicii din SUA.
🌀 O întâlnire memorabilă cu Mrs. Maria Pappas, o doamnă absolut specială, pentru a 6-a oară șefă a trezorieriei Cook County (Chicago și împrejurimile) care gestionează cel de-al doilea cel mai mare buget local după California, 18 miliarde USD! O mare prietenă a comunității românești din Chicago.
De asemenea am participat la două evenimente comune cu delegația României, organizate foarte bine de Ambasada României. Felicitări ES Andrei Muraru, ambasadorul nostru, pentru efort.
🌀 Un lunch la Congres cu participarea a numeroși congressman-i, democrați și republicani, cu funcții importante in Congresul SUA. Principala temă a fost implicarea României în sprijinul Ucrainei, prezentarea în detaliu a eforturilor noastre. Printre membrii Congresului amintesc pe:
• Rep. Mike Turner (R-OH)
• Rep. Bill Huizenga (R-MI)
• Rep. Sylvia Garcia (D-TX)
• Rep. Eric Swalwell (D-CA)
🌀 Un lunch la reședința ambasadorului României cu invitați membri ai mediului de analiști și strategi din Washington. Întâlnirea a fost moderată de celebrul Ian Brzezinski, excepțional strateg politic si militar și senior fellow al Atlantic Council.”, a scris ministrul Lucian Romașcanu pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button