Știrile zilei

Lucrări în toi, la o clădire emblematică din Buzău

De mai bine de o lună de zile, clădirea fostului Spital Brătianu a devenit un vast șantier. Muncitorii au început cu evacuarea mobilierului și a celorlalte materiale rămase în clădirea abandonată de pe Bălcescu. Urmează curățarea pereților și a pardoselii, lucrări ce se desfășoară cu o atenție deosebită din partea muncitorilor.

După cum se poate vedea și în imagini, toate persoanele care intră în clădirea dezafectată poartă măști. Pe lângă praful ce rezultă în urma unei asemenea operațiuni, pereții pot păstra încă germeni rezistenți.

Considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, clădirea spitalului Brătianu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu ajunsese în pragul prăbușirii. Salvarea ei a venit din partea Consiliului Județean Buzău, care a reușit să obțină un proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru reabilitarea și transformarea clădirii în centru muzeal.

Valoarea lucrărilor este de 13.181.894,59 lei cu TVA. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Viitorul Centru Muzeal „I.C. Brătianu” va dispune și de o grădină publică, având în centrul ei o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc și activități culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5