Râmnicu SăratȘtirile zilei

Lucrări pe bandă rulantă | „Noi străzi se pregătesc pentru asfaltare!”

O privire aruncată pe pagina de Facebook a Municipiului Râmnicu Sărat e suficientă pentru a-ți da seamă că aici a început ceea ce unii au numit mai în glumă, mai în serios „Marea Asfaltare”.

Ultima stradă aflată la finalul primei părți a execuției este Cărămidari:

Era nevoie să ajungem și aici, iar continuarea procesului de asfaltare cu strada Costieni și conectarea cu strada Lt. Sava Roșescu va genera o bretea complet modernizată, care leagă aceste zone precum și alte zone marginale, cu centrul municipiului.”, au scris reprezentanții municipalității pe Facebook.

Strada Cărămidari | Foto: facebook.com/Municipiul Râmnicu Sărat

Între timp, noi străzi se pregătesc pentru asfaltare. Investițiile sunt realizate din fonduri europene și se vor încheia până la finalul anului 2023:

Străzile Oltului, Ialomiței (Cartierul Bariera Focșani), Mihail Sadoveanu (Extindere Slam Râmnic) și Costieni se pregătesc în această perioadă pentru lucrările de asfaltare. Dacă pe unele dintre acestea execuția trotuarelor se apropie de final, pe altele se lucrează la structura de rezistență a străzilor, precum și la amenajarea trotuarelor și pregătirea spațiilor unde vor fi plantați noi arbori.” mai arată sursa citată.

Foto: facebook.com/Municipiul Râmnicu Sărat

În această perioadă continuă și lucrările la depoul dedicat transportului urban. Structura metalică a fost amplasată, iar obiectivul face pași în procesul său de implementare.

Depoul va fi prevăzut cu spălătorie, atelier mecanic, zonă de așteptare pentru călători, parcare și alte facilități. Acesta este construit în cadrul proiectului de mobilitate urbană, derulat de Municipiul Râmnicu Sărat, prin fonduri europene, unul care implică și achiziționarea a 8 autobuze electrice, crearea unui coridor de mobilitate urbană, amenajarea unor piste pentru bicicliști, realizarea unor noi stații pentru călători, prevăzute cu sistem de E-ticketing și mult așteptata extindere a rețelei de acțiune a societății TUC, în alte câteva cartiere mărginașe, precum: Bariera Focșani, Extindere Slam Râmnic, Anghel Saligny și Alecu Bagdad.rea procesului de asfaltare cu strada Costieni și conectarea cu strada Lt. Sava Roșescu va genera o bretea complet modernizată, care leagă aceste zone precum și alte zone marginale, cu centrul municipiului.”, se mai arată pe pagina de Facebook a municipiului Râmnicu Sărat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!