CORONAVIRUS

Magazinul SCDL vinde buzoienilor legume sănătoase

Într-o piață invadată de produse artificiale, magazinul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură vinde buzoienilor legume naturale, sănătoase, asupra cărora nu s-a intervenit cu niciun fel de substanță dăunătoare.

Cozile zilnice din fața magazinului situat pe strada Frăsinet din municipiu ne-au atras atenția și am dorit să aflăm ce îi aduce pe clienți aici. Așa că am stat de vorbă cu directorul SCDL Buzău, părintele Costel Vânătoru, doctor inginer și cercetător științific:

„Oamenii știu că produsele noastre sunt sănătoase și de aceea vin aici. Pe de altă parte, s-au săturat de legumele gonflate de pe piață și vor să mănânce cât mai natural. E drept că produsele noastre nu sunt cele mai aspectuoase, însă cine nu vrea să cumpere pentru ochi, ci pentru sănătate, știe că acesta este semnul că sunt naturale.”, ne-a spus părintele.

Pr. ing. dr. Costel Vânătoru, directorul SCDL Buzău

Micul magazin din incinta SCDL s-a născut din dorința de a susține financiar activitatea de cercetare, deși acest lucru nu intra în aria ocupațională a devotaților angajați de aici:

„Noi nu trebuia să ne ocupăm și cu acest lucru, dar am făcut-o pentru a veni în sprijinul oamenilor și pentru a susține o parte din activitatea de cercetare a Stațiunii. Este destul de dificil în condițiile în care nu am primit niciun ban de la minister.”, a mai transmis directorul SCDL.

Magazinul este deschis zilnic, între 07:30 și 16:00, însă uneori își prelungește programul, în funcție de cererea clienților. Aici aveți garanția că veți pune în sacoșă produse sănătoase, fie că vorbim despre răsaduri, roșii, sau castraveți, fie despre pasta de tomate sau de ardei care le scutesc de muncă pe gospodine și dau mâncărurilor un gust deosebit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: