Știrile zilei

Am mai scris acest articol și anul trecut

Nu de puține ori, autoritățile iau măsuri pentru rezolvarea unei situații abia în al doisprezecelea ceas și obligatoriu după ce problema a cauzat pierderi de vieți omenești. (S-a întâmplat, de pildă, pe centura Buzăului, în așa-zisa „curbă a morții”, în care s-au montat separatoare de sens abia după ce a trebuit să moară în accidente vreo 7-8 oameni).

Una dintre cele mai periculoase intersecții din județul Buzău, în care se petrec frecvent accidente grave, „supraviețuiește” tuturor eforturilor Primăriei de a rezolva această situație. De asemenea, și eforturile presei au rămas fără ecou, Reporter Buzoian fiind printre primele publicații care au tras un semnal de alarmă în privința periculoasei zone despre care veți afla în rândurile următoare. Anul trecut, articolul a fost citit de aproape 20.000 de oameni.

Pe DN2E85, la intersecția cu drumul spre Florica, evenimentele rutiere se țin lanț, fără ca demersurile făcute de 12 ani pentru soluționarea acestei probleme extrem de grave de către autoritățile locale din comuna menționată să primească soluționarea așteptată.

Mai exact, pe DN2E85, la intersecția cu șoseaua spre Florica, zona nu este semnalizată corespunzător, în pofida unui trafic intens către și dinspre București. Nu există indicatoare de presemnalizare care să îi avertizeze din timp pe conducătorii auto că urmează un drum secundar. În zonă se circulă cu viteză mare, iar șoferii, în multe situații, îi observă prea târziu pe cei care urmează să vireze pe drumul către Florica, ceea ce determină numărul mare de accidente și tamponări din această zonă periculoasă.

Potrivit precizărilor făcute de Ion Zaharia, primarul comunei Florica, nu este familie în comună în care să nu fie cineva care a avut de suferit de pe urma acestei intersecții atât de periculoase, iar lumea este revoltată că, de atâția ani, nu s-a rezolvat problema. Facem demersuri din anul 2005, dar fără niciun rezultat”. Primarul spune că s-a adresat tuturor instituțiilor județene care ar avea atribuții în soluționarea acestei situații grave, la Prefectură, Poliție, Drumuri Naționale Buzău, ajungând și la nivel central, respectiv la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Primarul comunei, Ion Zaharia

Contabila Primăriei, victima unui accident produs în ,,intersecția groazei“

„Toate demersurile noastre nu au rezolvat nimic. Cei de la nivel județean au înaintat cererea la CNADNR, de unde ni s-a comunicat că nu se poate interveni să se modifice proiectul așa cum este el acum. Au urmat alte demersuri la nivel central și, în final, în luna iulie 2015, ni s-a spus de către CNADNR că se caută o soluție tehnică, așa că noi așteptăm această soluție tehnică de mai bine de un an și tot nimic, iar accidentele se produc în continuare”, a declarat Ion Zaharia. El a menționat că ultima victimă a ,,intersecției groazei“ este chiar contabila Primăriei Florica, implicată într-un accident produs anul trecut, pe 26 septembrie. Aceasta a suferit răni la cap, iar mașina pe care o conducea a fost serios avariată, după ce a fost lovită puternic din spate de un autoturism care rula cu 140 km pe oră.

  • „Ceea ce se întâmplă aici este crimă cu premeditare“

„Lumea este îngrozită să folosească această porțiune de drum atât de periculos. Ceea ce se întâmplă aici este crimă cu premeditare”, este de părere primarul din Florica, decis să meargă mai departe pentru a rezolva această situație. Acesta spune că, în scurt timp, începe strângerea de semnături de la locuitorii comunei și se va recurge la proteste și la  blocarea intersecței din zonă  de către localnici, astfel încât, într-un final, să atragă în acest mod atenția celor responsabili, măcar prin revolta populației din Florica.

Printre soluțiile care ar putea diminua semnificativ producerea de accidente rutiere în această zonă pe care localnicii din Florica o evită cât pot, se numără crearea unei benzi sau a unui refugiu, de pe care să se poată vira stânga sau măcar punerea de marcaje longitudinale, de presemnalizare pe șosea, care să avertizeze din timp conducătorii auto cu privire la faptul că urmează un drum la stânga spre care pot vira unii dintre participanții la trafic.

De asemenea, situația a fost confirmată și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, care au precizat că, la rândul lor, au propus să se realizeze o bandă suplimentară. Deocamdată, nici în acest caz nu s-a primit răspuns.

Ultimul accident s-a produs aici în urmă cu nici 24 de ore. Marți după-amiază, patru mașini au fost implicate într-un eveniment rutier produs din cauza neacordării de prioritate de către un șofer de 22 de ani. În urma impactului, un gorjean de 20 de ani a ajuns la spital, iar cele patru autoturisme au fost luate cu platforma.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button