Știrile zilei

De ce sunt unii buzoieni nemulțumiți de Trans Bus

Oricât de bine ar merge lucrurile la Trans Bus – și trebuie menționat că aici, modul de lucru s-a schimbat -, mai sunt și buzoieni nemulțumiți de unele aspecte din activitatea societății de transport în comun. De pildă, prețul prea mare al biletului cumpărat în autobuz, în condițiile în care tonetele din anumite zone ale orașului nu sunt deschise pe toată perioada zilei.

Un subiect care a agitat apele în ultima vreme este cel al majorării prețului tichetului de călătorie cumpărat direct de la șoferul autobuzului. Până să existe tonetele, biletul costa 2 lei și putea fi cumpărat din autobuz. După amenajarea punctelor de eliberare a abonamentelor și a biletelor, prețul în autobuz a devenit 3 lei, spre nemulțumirea călătorilor care nu au găsit întotdeauna tonetele deschise.

Gică Toader, director Trans Bus
[highlight]„Poate pentru unii nu contează 1 leu, dar pe mine să știți că mă afectează. Eu și copilul meu plătim împreună 4 lei în plus la un drum dus-întors, pentru că – dacă nu știți – elevii nu au gratuitate decât în zilele de școală. Tonetele din multe zone ale orașului au program doar câteva ore pe zi, iar buzoianul e obligat să-și cumpere bilet direct din autobuz. Plus că unii șoferi au o atitudine nepotrivită, trimițându-ne la maxi-taxi dacă nu ne convine prețul.”[/highlight], a declarat o călătoare.

Ieri a început eliberarea abonamentelor la tonetele Trans Bus. Pentru un abonament pe toate liniile, un pensionar trebuie să plătească 30 de lei, preţul fiind subvenţionat. În faţa noilor condiţii, mulţi dintre vârstnici sunt nemulţumiţi şi de faptul că vor fi puşi pe drumuri în fiecare lună, pentru a primi abonamentele gratuite.

Alţii sunt deranjaţi de obligativitatea depunerii unei declaraţii pe propria răspundere privind prelucarea datelor cu caracter personal. Tot de la 1 mai, şi şomerii se vor bucura de gratuitate doar pe un traseu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

6 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Împărtășesc, aceeași părere, cu călătoarea din interviu.Sâmbătă am fost, în zona crâng, cu o urgență, dar… toneta era închisă, de la ora 11,timpul în care mă aflam acolo și până la ora 15,trebuia ,ca eu, să aștept să cumpăr un bilet.Da, într-adevăr, nu ne permitem să dăm 3 lei pe un bilet.De aceea mergem cu autobuzul și nu cu taxi-ul.

  • Eu personal, am cumparat mai multe bilete si le pastrez in portofel. In acest fel, oricand am nevoie am bilet la indemana. De ce aceasta doamna, ca si multe ate persoane care reclama programul la tonete, nu procedeaza asa?

    • Nu avem atâția bani.obligătoate lor e sa tina tonetele deschuse. Au spus k face restructurari de personal k nu au bani.nu sa investească în tonete și în dotarea lor.scot bani pe buzunarul proștilor vând bilete k 3 lei la șofer și țin tonetele închise. Rușine sa le fie și primarului și directorului trans buz.a știut sa și ia ditamai prima deși firmă după Cum se spune nu este pe profit.rușine rușine k va bateți joc de noi.

  • A venit caldura.nu se gândesc k stau bătrânii k orele în fiecare luna la coada sa ia abonamente.bătrâni. bolnavi.odată cu ei stau și cei pentru bilete.e un haos.nu știu dacă primarul a văzut ăsta. ….Poate î place.nu se poate.trebuie sa existe o solutie sa fie deschis pana seara la tonete.sau sa găsim la șofer bilete tot k 2 lei.soferai sa fie mult mai politicoși .vorbesc urat.se cearta k cei k maxim taxi.pentru k decât sa dea omul 3 lei la trans bus ia mun maxim. Se înjură. F urat.se cearta pe călători. Sunt multerior persoane care nu vor sa dea 3 lei la autobuz

  • E hai! Trebuie sa ne mai civilizam si noi putin! Cumparam bilete si abonamente din timp….ca nu expira! Ne-am obisnuit sa circulam numai gratis,sa vrem,sa se dea msa se faca….dar nu punem umarul la nimic.A fost bine 20 de ani fara nimic,acum cand vrea sa miste cineva ceva ,e rau dom’le,e rau!Incercati sa mai respectati si reguli!!!

  • Romanul orice i s-ar da si cat,tot e nemultumit.El asteapta ” Sa ni se dea” „Sa ni se faca”,dar nu-si pune problema,eu ce as putea sa fac ,chiar daca sunt si pensionar.Banii cu care se suplimenteaza TRANS BUZUl,
    sunt de fapt ai primariei,adica ai nostrii,si daca reusim sa mai reducem din cheltueli,am mai putea face si altceva.Nu va mai plangeti ca biletul la soferi e trei lei,pentru ca nimeni nu va obliga sa luati de la sofer,stiti programul tonetelor,mergeti si luati cu doi lei de la tonete,nu trebuie sa stea un om toata ziua la toneta pentru unii,care nu vor sa-si ea bilet cand au program.E bine ca se da abonament pe o linie,ca prea ne-am obisnuit cu gratuitatile,sa mai scoatem si din buzunar daca vrem sa ne plimbam,si apoi mai mergeti si pe jos ,ca e foarte sanatos.Faptul ca se da numai pe o luna abonament,da e cam putin,poate ar fi bine sa se dea pentru trei luni sa nu mai puna lumea pe drum.

/* ]]> */