Știrile zilei

De ce sunt unii buzoieni nemulțumiți de Trans Bus

Oricât de bine ar merge lucrurile la Trans Bus – și trebuie menționat că aici, modul de lucru s-a schimbat -, mai sunt și buzoieni nemulțumiți de unele aspecte din activitatea societății de transport în comun. De pildă, prețul prea mare al biletului cumpărat în autobuz, în condițiile în care tonetele din anumite zone ale orașului nu sunt deschise pe toată perioada zilei.

Un subiect care a agitat apele în ultima vreme este cel al majorării prețului tichetului de călătorie cumpărat direct de la șoferul autobuzului. Până să existe tonetele, biletul costa 2 lei și putea fi cumpărat din autobuz. După amenajarea punctelor de eliberare a abonamentelor și a biletelor, prețul în autobuz a devenit 3 lei, spre nemulțumirea călătorilor care nu au găsit întotdeauna tonetele deschise.

Gică Toader, director Trans Bus
[highlight]„Poate pentru unii nu contează 1 leu, dar pe mine să știți că mă afectează. Eu și copilul meu plătim împreună 4 lei în plus la un drum dus-întors, pentru că – dacă nu știți – elevii nu au gratuitate decât în zilele de școală. Tonetele din multe zone ale orașului au program doar câteva ore pe zi, iar buzoianul e obligat să-și cumpere bilet direct din autobuz. Plus că unii șoferi au o atitudine nepotrivită, trimițându-ne la maxi-taxi dacă nu ne convine prețul.”[/highlight], a declarat o călătoare.

Ieri a început eliberarea abonamentelor la tonetele Trans Bus. Pentru un abonament pe toate liniile, un pensionar trebuie să plătească 30 de lei, preţul fiind subvenţionat. În faţa noilor condiţii, mulţi dintre vârstnici sunt nemulţumiţi şi de faptul că vor fi puşi pe drumuri în fiecare lună, pentru a primi abonamentele gratuite.

Alţii sunt deranjaţi de obligativitatea depunerii unei declaraţii pe propria răspundere privind prelucarea datelor cu caracter personal. Tot de la 1 mai, şi şomerii se vor bucura de gratuitate doar pe un traseu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5