Educaţie

Mâine NU se învață! ISJ a suspendat cursurile în toate școlile din județ

Luni, 27 ianuarie, elevii buzoieni vor rămâne acasă, ca urmare a anunțului 60470510făcut acum câteva minute de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău, care a decis să suspende cursurile în toate școlile de pe raza județului Buzău.

Astfel, aproape 70.000 de elevi buzoieni vor sta mâine acasă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au lovit Buzăul în ultimele zile.

Toate instituțiile de învățămând din județ vor fi mâine închise, existând posibilitatea ca unele dintre ele să rămână și marți cu lacătul pe ușă.

ISJ Buzău face apel la toți directorii de școli să comunice telefonic dacă există posibilitatea începerii cursurilor de marți, 28.01. 2014.

 

Prezent ieri la Buzău în cadrul videoconferinței cu prefecții, ministru Educației, Remus Pricopie, a declarat că situația drumurilor din țară și a pricopie buzauzăpezilor abundente îl fac să recomande suspendarea cursurilor pentru elevii din învățământul preuniversitar, acolo unde este cazul:

Recomandarea mea este să se facă evaluări pe fiecare localitate  în parte și pe fiecare județ, iat inspectorul școlar general, în funcție de aceste date, are dreptul să suspende cursurile dacă este cazul.”

Astfel, potrivit declarației ministrului, elevii ar putea rămâne și marți  acasă, chiar dacă vremea se va mai îmbunătăți: „Recomandarea mea este ca suspendarea cursurilor să se facă și în cazul în care vremea  s-a ameliorat, dar drumurile nu sunt eliberate de zăpadă.”

Pricopie a mai declarat că, în funcție de situația specifică fiecărei zone, inspectorii pot suspenda cursurile total sau parțial: „Inspectorii școlari generali să analizeze și  situația de a suspenda cursurile parțial, pentru anumite cicluri. Nu cred că putem să scoatem din casă copil de grădiniță sau de învățământ primar, în cazul în care drumurile nu sunt curățate luni.”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close