AdministrațieȘtirile zilei

Mâine se alege viceprimarul municipiului / Cine este favorit pentru a doua funcție în Primărie

Conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal, aleșii locali Consiliul Localvor alege, joi, un  nou viceprimar, pentru postul vacantat în urma demisiei lui Sebastian Radu.
Pe măsură ce se apropie ziua de joi, iau sfârșit și jocurile de putere iscate în jurul alegerii noului viceprimar. Până în acest moment, mai multe nume de consilieri au fost vehiculate pentru preluarea celui de-al doilea fotoliu din Palatul Comunal. Mai întâi, puterea a venit cu varianta alegerii unui tânăr social-democrat, dintre Daniel Lambru și Florin Toader. Lipsa de experiență a celor doi i-a făcut pe mai-marii PSD să se răzgândească și să vină cu o altă propunere. Este vorba despre Alexandru Dunel, cel care a și primit acceptul partidului pentru a fi ales viceprimar.
Dacă puterea a pus deja pe tapet numele noului vice, opoziția nu s-a grăbit să desemneze un candidat pentru această funcție. Totuși, se pare că Silviu Rosioru (PP-DD) ar dori să intre în cursa pentru fotoliul vacant, dacă partenerii din opoziție îl vor arunca în această bătălie.
Este greu de crezut, însă, că PSD va avea probleme în ceea ce privește noul viceprimar, dacă este să luăm în calcul majoritatea de care se bucur în CLM. În acest moment, opoziția are opt consilieri, un consilier este independent, în timp ce unsprezece aleși aparțin puterii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button