EducaţieSocialȘtirile zilei

Mălina Mihai, fata care a avut curaj

Mălina Mihai este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău. De câteva luni, bate la ușa redacțiilor de presă, a instituțiilor și a oamenilor de bine din Buzău, pe care vrea să-i convingă să se alăture proiectelor pe care le derulează în cadrul Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret. Nu o singură dată a reușit, alături de echipa ei, să deruleze proiecte cu bani „puțini spre deloc”, rezultatele generând valoare adăugată comunității din care face parte.

Acum, Mălina și CCPT-iștii buzoieni își mai asumă o acțiune curajoasă. În perioada 14-15 iunie, Departamentul “Responsabilități Civice”, condus de eleva Mihai Mălina-Ștefania, va derula loc o campanie de donare de sânge realizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină. „Evenimentul își propune să îmbine munca în echipă cu nevoia buzoienilor de diferite vârste.”, ne-a transmis Mălina.

În urmă cu câteva săptămâni, membrii Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret au primit OK-ul vicepreședintelui Romeo Lungu și au trecut la treabă. Activitatea se va desfășura la Centrul de Transuzii Sanguine-Buzău, interval orar 08:00-16:00, în cele două zile prevăzute în proiectul acțiunii.

„Donează sânge! Fii erou!” devine, astfel, un prilej direct pentru a crea în rândurile a sute de medici un spirit de coeziune ce face posibilă înfruntarea, printr-un gest înălțător, a unei probleme de care oricine se poate lovi, fie el medic sau de altă profesie.

Vicepreședintele Romeo Lungu a crezut în proiectul tinerilor și a creat Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret în cadrul Consiliului Județean Buzău.

Astfel, Departamentul  “Responsabilități Civice” din Cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) va organiza in perioada 14-15 iunie 2018, o campanie de donare de sânge in parteneriat cu Centrul de Transfuzii! (14 Iunie – Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge).

„Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci și de informare și responsabilizare socială. Cu sprijinul personalului autorizat de la Centrul de Transfuzie Sanguină, încercăm să înlăturăm teama populației legată de actul donării de sânge și să spulberăm mitul potrivit căruia donarea de sânge dăunează organismului. Dimpotrivă, pe lângă faptul că este un act nobil, donarea de sânge contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului! Așteptăm la campania noastră donatorii constanți, precum și persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum. Haideți să oferim cuiva o șansă la viață în perioada 14 – 15 iunie! NU TREBUIE SA PURTAM HALAT ALB PENTRU A SALVA VIEȚI!”, a declarat Mihai Malina-Ștefania, Vicepreședinte in Consiliul Școlar al Elevilor și Liderul Departamentului “Responsabilități Civice”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: