Știrile zilei

Maneliști din Buzău, cercetați pentru fals. Au încasat ilegal peste 500.000 de lei

Foto: Arhivă

Mai mulți maneliști și lăutari din Buzău sunt suspectați de poliție că, în perioada pandemiei, au întocmit documente false cu scopul de a obține indemnizații de la stat. IPJ Buzău anunță, printr-un comunicat de presă, că sunt organizate 18 percheziții domiciliare în Buzău și una în Ilfov.  În total, suspecții ar fi obținut pe nedrept 500.000 lei.

“Astăzi, 19 mai, polițiștii de investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pun în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, la societăți comerciale și persoane fizice, în județele Buzău și Ilfov. Activitățile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021). Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale sau alte convenții, care ar fi fost depuse la autoritatea competentă, obținând, în mod ilegal, 500.000 de lei. În cadrul acțiunii, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.”

  • Contacte fictive cu televiziuni de profil, încărcate în aplicație pentru a justifica avtivitatea și a primi bani de la stat.

Se pare că printre cei vizitați de polițiști se numără cunoscuți interpreți din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, dar și din comune precum Poșta Câlnău sau Gherăseni. Aceștia sunt suspectați că au întocmit contracte false cu anumite instituții media, sau cu persoane fizice, pe baza cărora au solicitat apoi indemnizații de la AJPIS, pe motiv că au pierdut banii aferenți contractelor respective, evenimentele fiind anulate în perioada pandemiei.

Însă, în același dosar ar fi cercetate și persoane care nu au nicio legătură cu lumea muzicală,ba chiar persoane fără o ocupație. Însă, au aflat că pot obține indemnizații de la stat pe baza unor astfel de contracte, așa că ar fi încheiat și ele documente false.

La sfârșitul descinderilor, mai multe persoane vor fi duse la audieri.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button