Știrile zilei

Maraton de asfaltări, la Râmnicu Sărat: „Vor fi modernizate bulevarde, străzi și trotuare în lungime de aproximativ 9 kilometri”

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a semnat, joi, un contract de finanțare pentru un proiect cu o valoare totală de peste 6 milioane de euro. Contractul a fost semnat în cadrul unei întâlniri la care a participat și secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Alexandru Stoica.

Potrivit informațiilor date publicității, proiectul are drept obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri de interes local din Municipiul Râmnicu Sărat”, iar fondurile vor fi asigurate prin Programul „Anghel Saligny”. Valoarea investiției va depăși suma de 6 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă atrasă vreodată de Municipiul Râmnicu Sărat pentru asfaltare.

Vor fi modernizate bulevarde, străzi și trotuare în lungime de aproximativ 9 Km, cele mai importante fiind sectoarele de drum ce reprezintă Drumul European DN 2-E 85.Celelalte străzi prinse în programul de modernizare sunt: Șoseaua Podgoriei, Str. Dunării, Str. Siretului, Str. Muresului, Str. Bistriței, Str. Oltului (parțial), Str. Cernei (parțial), Str. Someșului, Str. Prutului, Str. Crișului, Str. Buzăului, Str. Timișului, Str. Liviu Rebreanu și Str. Lucian Blaga. În cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile de achiziție pentru serviciile de proiectare și lucrările de construcție care vor dura aproximativ 2-3 luni.”, a precizat edilul Sorin Cîrjan, într-o postare pe social media.

Lucrările de execuție sunt programate să înceapă în toamna acestui an.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button