PoliticăȘtirile zilei

Marcel Ciolacu, acuzații la adresa PNL: „Partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și Ciolacu”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a criticat, astăzi, pe unii dintre liderii PNL, pe care îi acuză că încearcă să pună pe umerii săi și ai ANRE dezastrul din Energie. În cadrul unei declarații de presă, liderul social-democrat a arătat că liberalii au ținut o ședință la Sinaia, în cadrul căreia ar fi ticluit un plan prin care răspunderea pentru criza din energie ar urma să fie aruncată pe umerii PSD și ANRE, instituția din urmă fiind condusă de Dumitru Chiriță, susținut de PSD.

Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și Ciolacu, dar adevărul e unul singur: politica în energie o face Ministerul Energiei. Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă. Dar OPCOM, domnul Ionescu i-a avertizat pe Cîțu și Virgil Popescu despre ce se va întâmpla, dar i-au râs în nas.”, a spus Ciolacu într-o declarație de presă la intrarea în sediul partidului.

Potrivit G4Media, Marcel Ciolacu ar face referire la o ședință a conducerii PNL, care s-a desfășurat, joia trecută, la Sinaia. Conform aceleiași surse, la ședința PNL ar fi fost invitați mai mulți experți în economie din afara partidului.

Marea guvernare de dreapta a făcut o tâmpenie, a creat din nou șmecheri în energie. În doi ani au făcut datorii de 200 de miliarde de lei, e inacceptabil. N-arr vrea Cîțu și Orban să ne lămurească cum au făcut cu energia și cu împrumuturile?”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD l-a somat pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, să promoveze până la 1 septembrie un nou act legislativ privind susținerea facturilor la energie, susținând că actuala legislație este nesustenabilă din cauza impactului bugetar de 31 miliarde lei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button