Politică Știrile zilei

Marcel Ciolacu: „Anul acesta vom avea cele mai mari bugete pentru investiții în Educație și Sănătate”

Camera reunite ale Parlamentului au discutat, miercuri, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe 2019. Senatorii și deputații au votat actul normativ în cauză cu 245 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” și două abțineri.

Ieri, deputatul Marcel Ciolacu a postat, pe pagina sa de Facebook, un text referitor la actuala Lege a bugetului, despre care spune că dispunde de toate rezervele necesare pentru a permite creșterea pensiilor și majorarea salariului minim brut.

Mai mult decât atât, în contextul disputelor pe buget dintre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, liderul PSD Buzău transmite că încleștările politice nu ar trebui să afecteze în niciun fel interesele cetățeanului:

„În lupta politică nu trebuie niciodată luați prizonieri cetățenii. Sper ca astăzi, după ce am votat în Parlament pentru a doua oară bugetul de stat pe 2019, să înțeleagă în sfârșit și președintele Iohannis că trebuie să existe un dialog între Guvern și Președinție în beneficiul oamenilor și că nimeni nu are nimic de câștigat dacă va continua să blocheze toate inițiativele actualei coaliții PSD-ALDE.

Cifrele sunt clare și nu mint niciodată: anul acesta vom avea cele mai mari bugete pentru investiții în Educație și Sănătate, dar și suficienți bani pentru a crește salarii și pensii. Astfel, punctul de pensie va fi majorat cu 15%, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, pensia minimă cu 10%, de la 640 de lei la 704 lei și salariul minim brut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei pentru toate categoriile de salariați, cu excepția celor cu studii superioare care ajung la 2.350 de lei și a celor din construcții care vor avea 3.000 de lei.”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COMUNICAT DE PRESĂ

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */