Politică

Marcel Ciolacu, anunț despre AUSTERITATEA impusă de PNL după alegeri

Nu mai este nicio îndoială că, în următorii patru ani, România va avea o guvernare de dreapta. Toate indiciile trimit către o viitoare coaliție PNL-USR, la care ar urma să pună umărul și PMP-ul lui Traian Băsescu.

În acest context, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, face un scurt bilanț al primului an de guvernare sub semnul PNL și al premierului Ludovic Orban.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu îl acuză că Orban i-a mințit pe români când a spus că a prins în buget majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, lucru care nu s-a mai întâmplat. Liderul social-democrat continuă exemplificările cu salariile pentru profesori, bonusurile pentru medici și atenționează că liberalii urmează să crească taxele și impozitele. ”Oricum veți plăti. E rândul românilor, acum!”, este avertismentul lui Ciolacu către actuala guvernare.

”V-au mințit că au pus bani în buget pentru creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Peste 5 milioane de seniori au fost păcăliți! Au văzut că de fapt le-au tăiat două treimi (26%) din cât li se cuvenea de drept! Banii de pensii au mers pe despăgubiri aberante, către clientela PNL care a furat în plină pandemie și către cumpărarea de primari la bucată.

V-au mințit că au pus bani în buget pentru creșterea salariilor profesorilor de la 1 septembrie. Nu i-au pus! Peste 215.000 de dascăli au fost păcăliți! Profesorii au rămas să-și facă meseria cu mâinile goale în plină criză COVID-19: fără a fi testați, fără măști, fără mijloacele necesare învățământului on-line, fără bonusul de prima linie!

V-au mințit că au grijă de medicii aflați în prima linie în lupta cu pandemia! Că le asigură echipamente de protecție și că le dau bonusurile promise. Peste 45.000 de medici și asistenți medicali au fost păcăliți, fiind nevoiți să iasă în stradă pentru drepturile lor!

Acum vă mint că nu vor crește impozitele și taxele, deși, pe ascuns, lucrează de zor la simulări pentru a crește TVA-ul general de la 19% și TVA-ul la alimente de la 9% la 22%. Adică vor crește prețurile până la cer! Cu ce cost? Scăderea drastică a consumului, prăbușirea puterii de cumpărare și a nivelului de trai și aducerea a peste 1 MILION de români sub pragul sărăciei! Acest guvern incompetent vă minte din nou! După criza sanitară, vor aduce și urgia economică peste România.

Dar românii nu mai pot fi păcăliți! Ieșiți și prezentați CLAR măsurile de austeritate pe care vreți să le luați după alegeri! Oricum veți plăti. E rândul românilor, acum!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close